beta_b Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Gdy przychodzi ten lęk, bez tchu biegnę do niej: jak do matki co schroni w ramiona. Inni mówią że słabo - im wciąż życia mało. A mnie trawi tęskno - ta co w słońcu kona. „Czerp życie garściami i rozpychaj łokciami!” drżę wiatru podmuchem żywo przestraszona i tam zerkam gdzie mama czarny pled rozścielała i grzechotką w ciszy grzmiał bliski jej szept: „Tam bezpiecznie tam błogo złe zdarzenia nie mogą już nic zepsuć zaboleć ukołysze Cię śmierć.” Edytowane 21 Lipca 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 5
Maria_M Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 Ostatni na orgu dużo smutnych wierszy, zapewne przez deszczową pogodę, jeszcze tu wrócę :)) zasyłam uśmiech
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 Witam - mimo smutku podoba się. Pozd.
beta_b Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Maryś, smutek to emocja do przejścia, jak i pozostałe uczucia. To jakby z tęczy patrzeć np. tylko na róże i fiolety, jakby mały wachlarz możliwości... ;) Zgrzyta mi środkowa zwrotka ale nie umiem nic z nią sensownego zrobić zostawiajac sens a gładząc słowa. Dziękuję Waldku. Brakuje mi ostatnio energii na komentowanie innych utworów ale to etap, za chwilę minie. Marcinie, JaKubie - dzięki za czytanie. Czasami przychodzą myśli jasne a niejednoznacznie, ogołocone z oceny a pełne uczuć. Takie lubię najbardziej. bb Edytowane 18 Lipca 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 Mamy widzę w tych dniach podobne klimaty :)
Deonix_ Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 Dobre. Przypomina mi nieco inny Twój utwór - "Baśń o matce", o ile dobrze pamiętam. Znam te odczucia i lubię takie mroczne klimaty, zwłaszcza w pogodne, upalne dni. Pozdrawiam serdecznie.
beta_b Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarku, na szczęście to nie stan trwały tylko chwila. Tak, Deo w dobie coachów i pozytywnego myślenia treści tego typu mogą być niepoprawne politycznie, jak i baśnie braci Grimm w świecie świnki Pepe. ;) Buziaki bb
Czarek Płatak Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do mnie wraca jak bumerang.
beta_b Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do mnie też, bo i życie to nie prosta ale nieco wyboista. Może większy ogląd z dolin i pagórków. Powidoki, preteksty, pomysły na szczęście na wiersze. Edytowane 29 Lipca 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi