Justyna Adamczewska Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Obiecuję Zaplątanych myśli twych, poranionych oczu, łez, dotknę lekko, cichutko powiem: - spokojnie, nie drżyj. I serce swoje otworzę, dłonie na skronie położę, z jabłonią porozmawiamy, owocom się pozwierzamy. Lato niedługo nadejdzie, a blask słońca nas obejmie, za umykającą drogą pójdziemy zabierzemy szczęście ze sobą. Uśmiech już mamy, słoneczniki pozbieramy, pozwolimy sobie nawet na więcej poruszymy serca o świcie przy śpiewie skowronka, przytuli nas łąka. Obiecuję. Maks Tyle mogę zrobić, powiedzieć, gdy noc cichutko nadejdzie. :))) Justyna 3
W.M.Gordon Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Niestety Osieckiej tu nie ma Tu jest jakiś odpust w Częstochowie. Kompletny brak oryginalności. Tak już było tysiąc i jedną noc. Nie idź na ilość. 1
Maria_M Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Wszystko co było, to karmą wraca słońcem, rymami, znajomą drogą, płatkami kwiatów starej jabłoni, a życie mamy jeszcze przed sobą. bardzo dziękuję:))) Edytowane 1 Czerwca 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 1
bajaga1 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I do dziś Szeherezada znużonym baje swe opowiada... 1
bajaga1 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Justyno to jest piękne.
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W.M. Czasami i odpust jest potrzebny, sam wiesz. To historia - obietnice. Oryginalność? Jest, moim zdaniem, właśnie dlatego, że to już było, a Peelka odważyła się na tę kolejną tysiąc drugą noc. Znasz się przecież na cyfrach, o liczbach, nie mówiąc. ;) W.M. nie idę na ilość, bo nie jestem przodownikiem pracy, nie mam zamiaru wyrabiać 150 proc. normy, zresztą w kwestii tworzenia, takich norm nie ma. Dziękuję Ci b. za Twój komentarz - b. dobry jest. Justyna.
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Maks, :)) Justyna.
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bajago dziękuję. Jestem wzruszona. Mnie w tym moim wierszu podoba się odbicie słów wiersza MaksMary, napisałam go jak echo... echo... echo... pocieszenia. Tak to jest z tym wierszem. J.
W.M.Gordon Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaplątanych myśli twych ... dotknę Justyna...ehhh 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, ja! W.M.
W.M.Gordon Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaplątane myśli twoje .... dotknę ......... poza tym jak można dotknąć czyjeś myśli, na dodatek zaplatane? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że myślą się dotyka. ;) J.
Maria_M Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hahahaha :)))))) 1
Czarek Płatak Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Popłynął mnie ten utwór w lato :) a lato kocham najwięcej.
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarku, dziękuję, też lubię lato. :)
karenka Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 Piękna ta obietnica,wiersz w niezwykły sposób działa na zmysły a całość ujmuje,szkoda,że nie ma punktacji,byłaby to najwyższa ocena,pozdrawiam*
W.M.Gordon Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 Nie myślą tylko w myślach można kogoś dotknąć. Chyba że mamy seans telepatyczny, ale wtedy potrzebne są dwie myśli.
Justyna Adamczewska Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tymi myślami to muszę pomyśleć, Wojtku. Rozruszać umysł, to zawsze daje efekty. A co do seansu: Dziękuję za wskazówki i spostrzeżenia, Justyna. ;)
Rekomendowane odpowiedzi