pLus Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) Ludzie tramwajują Do pracy podróżują Zmęczeni, nie wyspani Tysiące mysli w bani Podróżują lewitaują W ekrany zaslepieni Nie widzą zieleni Pięknem otoczeni Elektroniką połączeni Smutni weseli Nadal nie widzą zieleni...... Edytowane 12 Maja 2018 przez pLus (wyświetl historię edycji) 1
Maria_M Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej! Plus, ciekawy pomysł ze słowem tramwajują, tutaj na forum nauczyłam się, żeby nie przegadywać wiersza, dlatego Twój ciut okroiłam, jak Ci się spodoba, to proszę bardzo, a jak nie, to nie. Decyduj. :)))) Edytowane 11 Maja 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
pLus Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Dopiero stawiam pierwsze kroki na forum, więc raczej czytam i się uczę. Skoro już jest w przestrzeni to nie ma sprawy, niech się zmieni. Ewoluje, lewituje niech u innych twórczość promieniuje :-)
Maria_M Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tramwaj więc tramwajują, jeżeli tramwajują, to wiadomo, że podróżują, przemieszczają się, niewyspani- łącznie, bo to przymiotnik. Życzę powodzenia.
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) A nie powinno być tarmwajjują? Takie słowo nazywa się neologizmem. Neologizm (z gr. νεος + λογός – nowe słowo) – środek stylistyczny; nowy wyraz utworzony w danym języku, aby nazwać nieznany wcześniej przedmiot czy sytuację lub osiągnąć efekt artystyczny w utworze poetyckim. Jak dla mnie za dużo iiii, aż piszczy w uszach :P ale nie od razu Kraków zbudowano. Życzę powodzenia :) Edytowane 11 Maja 2018 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem Alicjo, ale dlaczego bez r ?
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo wróciłam z pracy i byłam głodna :P Oczywiście, R musi być, mea kulpa, buźka :)
Maria_M Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja jeszcze w pracy, wychodzę ostatnia :))))
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Nie zapomnij parasola, u mnie pada, pozdrawiam :)
Maria_M Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. U mnie w cieniu 35 Nie znoszę upałów.
pLus Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Postaram się następnym razem ograniczyć literę " i " Kropki wrzuciłem to i z i sobie poradzę?
Maria_M Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro nowy utworzony, to jestem za tramwajują, lewiatanują, biedronkują, i zamiast robię zakupy w Biedronce to biedronkuję :))))))))))))))))))))))))))))
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 @pLus Pod tekstem masz opcję 'edycja' kliknij tam, popraw i zatwierdź.
Rekomendowane odpowiedzi