Biały Kruk Opublikowano 4 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2005 Dziś nic nie napiszę wszystkie słowa wyleciały z mej głowy - jak spłoszone motyle Zostawię dziś po sobie białą kartkę, pustkę i ciszę.... A może jednak spróbuję złapać motyle w białej ciszy siatkę niech muskają atramentem pustą od słów kartkę Siadają myśli na papierze bieli nagle zrobiło się czarno... czy to już wiersz? Nie moi drodzy to poeta goniąc motyle rozlał atrament i tyle... Papier myślami splamiony siatka pełna motyli poeata rozgoryczony przed Weną czoło swe chyli...
Marcin Makuch Opublikowano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2005 fajne lecz bardzo ulotne(jak motyl) + pozdro :)
Darek Sikora Opublikowano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2005 skąd ja to znam.......? zrobię coś dzisiaj dla poezji i nic po prostu nie napiszę z wdziękiem i szczyptą finezji podaruję jej ciszę figura to arcytrudna przyznacie więc niech nikt nie drgnie nawet zobaczycie ciszę jakiej nie znacie słów moich upadek więc zaczynamy - milkną poeci orkiestra tym razem nie gra gong zabrzmiał po raz trzeci już... i bez braw.... i tak: podoba mi się!
Lucyferia Piekielna Opublikowano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2005 I mnie nieobce pogonie za Weną :) Bardzo ładny, lekki tryptyk. Podoba mi się i mogę wracać do niego wielokrotnie bez zmęczenia :) pozdrawiam
Tdk crew Opublikowano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2005 Nie moi drodzy to poeta goniąc motyle rozlał atrament i tyle... to bym zmienił nie pasuje!!Reszta bardzo fajna!! Pozdrawiam
Faramir Opublikowano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż, mnie właśnie ten fragment podoba się najbardziej. Tylko "moi drodzy" brzmi fatalnie. Nadaje peelowi taki protekcjonalny ton, co mnie lekko irytuje :/ A cały wiersz, poza bardzo dobrym fragmencie o atramencie ;) raczej średni. Pokusiłbym się o sugestię, by wręcz usunąć ostatnią strofę. Wydaje mi się za łopatologiczna. Pozdrawiam serdecznie, Jędrzej
Biały Kruk Opublikowano 4 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2005 Dziękuję bardzo serdecznie ze przeczytanie mojego wierszydła i za wszystkie komentarze:)
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2005 Dziś nic nie napiszę wszystkie słowa - jak spłoszone motyle Zostawię po sobie białą kartkę, pustkę.... może jednak spróbuję złapać chwilę w białej ciszy niech muska atramentem puste od słów serce Płaczą myśli na papierze czy to już wiersz? to moja wizja....chyba za bardzo próbowałeś być w tym wierszu wieszczem.....nie w moim stylu ..... Pozdrawiam Filip
Rekomendowane odpowiedzi