Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest git.
A wykształcenie to sprawa przereklamowana, osobiście sądzę, że poetyka, analiza i interpretacja - i inne takie przedmioty, choć niezwykle ciekawe, to strasznie ograniczają swobodę twórczą. Człowiek zaczyna kierować uwagę na pierdoły, które przeciętnego czytelnika niezbyt interesują. Interesują za to autora i powodują sytuacje stresogenne.
Czytam takiego Kinga, i co chwila mi czegoś brakuje, jakieś dziwne interpretaqcje mi się plączą pod nogami - zupełnie bez sensu, bo u Kinga chodzi przecież tylko o rozrywkowe fabułki. Męczy mnie to. O tym że sam nie jestem w stanie sprostac swoim głupim wymaganiom kiedy pisywam, to już nie wspomnę.
Może to też powód, czemu "nie robię" w poezji.
Ale to nie tylko pisarczykowie mają takie problema. Mam kolegę któy kręci filmy (amatorskie, ale nie takie o jakich myslicie, świntuchy). Zrobił był niedawno filmik kilkuminutowy, ukazujący (m.in.) szaloną pieszą gonitwę przez ulice, pośscig w tramwaju etc. (ale to nie głupia komedio-sesacyjka, zaznaczam, żeby nie było). No i istotą filmu była w zasadzie forma - mastershoot. Całe to zamieszanie nakręcono jednym długim ujęciem. Ileż było prób nieudanych! Ile potu i krwi (sic!) (i nie wiecie nawet jak zwykli ludzie łażący po ulicach potrafią zniweczyć ostatnie sekundy!). No co z tego? wiekszość (zdecydowana, nie wiem czy wogóle ktoś to dostrzegł!) zupełnie nie zwróciła uwagi na to, że to mastershoot.
Tak o to wyglądają pojedynki z formą. Przeklinam ją. Niech żyje fabuła.
(jezeli jestem nie natemat to proszę mnie wyciąć).

Opublikowano

zbyt przesłodzone przez co od pocżtku wiedizalem że to ściema :)) chociaz na początku podejrzewałem ze to o pieska chodzi...
ale gdybym był mniej podejrzliwy bym się uśmiał... zwłaszcza z tego karnetu, pozwalającego na wielokrotne użycie :DD

pozdr

• 10 miesięcy temu...