Ten utwór został doceniony przez użytkowników. egzegeta Opublikowano 15 Marca 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2018 jako studentka ważyła więcej niż klejnot dlatego pięćdziesiąt lat temu przysięgałem że jej nie opuszczę aż do mojej śmierci * pan żonaty ? - tak - poproszę dane żony – tu proszę adres zamieszkania ten sam? – nie - a jaki? – cmentarz komunalny Dębica - jak to? - powtarzam cmentarz Dębica od szesnastego września ubiegłego roku - pan żartuje * gdy stwardnienie rozsiane odebrało jej moc i kilkanaście lat nosiłem bezwładną na rękach nie doświadczałem grawitacji - zasady fizyki były rozmagnesowane dopiero gdy zamieszkała wśród tui w rezerwacie uświęconej ciszy wróciło i działa prawo powszechnego ciążenia teraz zaniedbania uwierają myśli trudno udźwignąć a nogi wloką się ociężale * nie nie żartuję przysięga i więź duchowa - to cały czas działa wciąż jestem żonaty 8-15 marca 2018 12
Marlett Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2018 Zgadzam się z pointą, a przysięga i więź duchowa nie traci na ważności.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2018 Witam - podziwiam cię że miałeś siły napisać ten tak bardzo trudny i smutny wiersz - to się nazywa miłość. Czytając twoje wiersze ciągle się uczę... Pozd. 1
Maria_M Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2018 Prostota tego wiersza jest piękna, ponieważ jest prawdą bez wyszukanych słów. pozdrawiam serdecznie:)
jan_komułzykant Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2018 Prawdę mówiąc nie miałem odwagi na jakikolwiek komentarz, wobec Twojego wiersza, więc zaznaczam tylko, że byłem i że podziwiam z szacunkiem. jan_ko
Natalia16 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2018 Wzruszający utwór. "Takiej miłości każdy młodzian czeka,tak być kochana chce każda dziewczyna;czemuż w najświętszym z popędów człowiekatkwi tak straszliwego cierpienia przyczyna?"
Stary_Kredens Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2018 c'est la vie pozdrawiam Kredens
egzegeta Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2018 Wszystkim Państwu BARDZO DZIĘKUJĘ i żegnam do odwołania! Pozdrawiam serdecznie
azk Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz tak osobisty, że trudno komentować, Wiktorze. A ogłoszona decyzja - nie do przyjęcia. Ale wracaj.
beta_b Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze, to proszę, odwołaj to jak najszybciej. Brakuje mi Ciebie i Twoich tekstów. bb
Witold Szwedkowski Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Bardzo podoba mi się ten wiersz. Klimat trochę jak w filmach Zanussiego ale, na szczęście, tylko trochę. Pozdrawiam autora i pozdrawiam kredens.
Wiesław J.K. Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze, pozdrawiam serdecznie. Tak, wiersz bardzo osobisty i jak zwykle na piątkę. Taka Miłość bardzo rzadko się zdarza na tej ziemi.
egzegeta Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beatko, a właśnie że nie odwołam :) ale obiecuję, że od czasu do czasu coś tu zamieszczę.
egzegeta Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szanowny Witoldzie, cieszę się, że coś zdołałem powyższymi wersami przywołać. Dobrze, że choć trochę, bo klimat wciąż się zmienia, jak wszystko wokół nas, ale dobrze że to trochę.:) Dziękuję i pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesiek, Ty mi o tej miłości już nie pisz, bo przez tą miłość teraz można zgłupieć. :(( Dziękuję Ci jak zawsze serdecznie.
egzegeta Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Wszystkim Państwu za serduszka jeszcze raz - BARDZO DZIĘKUJĘ.
Wiesław J.K. Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze, jestem z Tobą w ciszy i smutku :( Pozdrawiam Cię!
egzegeta Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesiek, thx :)
Rekomendowane odpowiedzi