Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Maria_M Opublikowano 13 Lutego 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) Posprzeczały się dwie Troski, jedna chuda, lecz wysoka, druga niska, ale szersza, która z nich jest najważniejsza. Więc ta drobna, ale długa hen od ziemi aż po chmury twierdzi, że ona najlepsza, bo na wszystkich patrzy z góry. Swą posturą wiotką, słabą już problemów nie zasłoni, bierzcie ile tylko chcecie, daję wszystkim jak na dłoni. A ta druga obszerniejsza mówi z całą stanowczością: moje smutki są piękniejsze, zaciągają przyziemnością. I do tego mam ich wiele, prozaicznych trosk malutkich mogę dać po pięć każdemu z zagadkowym cudnym skutkiem. I tak kłócą się zawzięcie, któryś dzień, kolejna chwila, aż nadeszła Radość Wielka, wszystkie Smutki przegoniła. 13.02.2018r. Radości Wielkiej dla wszystkich na orgu. Edytowane 13 Lutego 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Pomysł ekstra ale Szczera Pierwsza cieńka i wysoka w tej zwrotce się posypało wszystko trzeba ja jakoś tam pogłaskać Mija dzień kolejna chwila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azk Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i uśmiecham się, może nie przesadnie radośnie, ale z pewnością bardzo pogodnie. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria_M Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chodzi Ci o słowo cienka, czy o rytm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 gdbym ja to wiedzial :D ja wiersze organoleptycznie odbieram czy jakos takos. moze chodzi o to ze powtarzasz to samo co z pierwszej juz przeciez wiemy ze ta pierwsza jest wysoka itd przepraszam za tlumaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria_M Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A czemuż to nieprzesadnie, radośnie? Mimo mankamentów w wierszydle, szerokiego uśmiechu życzę i dziękuję. :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Witam - a że ja lubię radość więc się do wiersza uśmiecham - a co tam to mój uśmiech. Słońce jak widzę jest więc uśmiechu życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria_M Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, Marcinie, Marcinie to tylko malutka satyra. :))))) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria_M Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I o to chodzi. Dziękuję. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxyvia Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Bardzo fajna bajka! Uśmiechnęła mnie. :) I dobrze, zgrabnie napisana. A żeby nie było wrażenie powtórki, to może zmienić to tak: Posprzeczały się dwie Troski, jedna chuda, lecz wysoka, druga niska, ale szersza, która z nich jest najważniejsza. Więc ta cienka, ale długa hen od ziemi aż po chmury twierdzi, że ona najlepsza, bo patrzy na wszystkich z góry. To tylko taka moja propozycja, wcale niekonieczna. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Pomysł fajny, ale rytm Kochanieńka... Spróbuj coś poprawić, bo szkoda. Zostawiam uśmiech :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria_M Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się. Biorę. :)))) Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria_M Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicjo, rytm jest, czuję go i słyszę. Nie ma ani jednego zacięcia. Dziękuję, że czytałaś. :)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria_M Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 bajago, Czarku- dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaznaczyłam. Ale jeśli Tobie nic nie zgrzyta, Twoja wola :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria_M Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jestem taka mądra. Mam prośbę, w takim razie jak znajdziesz chwile, zaznacz, gdzie poprawić, postaram się zmienić. Będę wdzięczna. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław_Pączyński Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) Żadnej troski nie promuję a jeżeli mam być szczery to im wcale nie współczuję i niech idą do cholery:)) Pozdrawiam:)) Edytowane 14 Lutego 2018 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azk Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby się było czego czepiać, to bym się czepną. Spoko. A czemu nie przesadnie/ Bo z niczym nie można przesadzać :))))))) Nawet z radością :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deonix_ Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu mi zgrzyta jakoś, zrobiłabym inwersję "bo na wszystkich patrzy z góry"; Literówka; A tak poza tym, to bardzo fajnie :)) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beta_b Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Ja też chwalę :D:D:D bb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi