Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Luule Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) wdech, wydech odkaszlnąć proszę (odczuć smog, pył nieufności, precz!) nie oddychać dokąd powiem (zatrzymać czas i złych myśli bieg) otworzyć buzię szeroko, gardło (czerwone od duszy słów nietłumionych) ten katar trzeba zbadać zrobimy test (z naręczem mgieł może w końcu się rozwiodę) dostałam też recepty: na czoła chmurności i myśli wydrążliny na skrzyp kolan (co jakby wieko stare w młodej przecież skrzyni) refundację na korekcyjny taboret ambicji, by sięgnąć niedosięgnionego żeń-szeń na korzeń serca, by mocniej zapłonęło nalewkę na melancholię i dziwne stany tłusty krem na nadwrażliwość (jakoś po łacinie zapisany) coś tam w tabletkach na strach - zapewnienie że wszystko będzie dobrze, to minie a ja się zmienię łykam, wcieram, stosuję się do rad i działa nie jestem sobą już w ogóle ale czy to mi odpowiada? Edytowane 22 Stycznia 2018 przez Luule (wyświetl historię edycji) 9
bajaga1 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Luule czyżbyś chciała się wyleczyć z nadmiaru wrażliwości ,z natłoku myśli co mózg świdrują tak długo aż ból i niepewność w słowa złożysz?
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 wdech oraz wydech proszę odkaszlnąć i wstrzymać oddech na kilka chwil otworzyć buzię szeroko gardło zatrzymać w czasie bieg myśli złych receptę proszę na bóle czoła na ból wątroby na serca rytm na częste skurcze skrzypienie kolan na melancholię i smutne dni czy mi pomoże stosik tabletek który połykam każdego dnia czuję że sam się szybciej wyleczę od zaraz będę o zdrowie dbać 3
Luule Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj czasem by się zdało, ładnie to ujęłaś bajago:) Ale pytanie na koniec wiersza chyba rozwiewa wątpliwości, więc póki co, nie spieszno mi do lekarza:) pozdrawiam
Luule Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ha! Nieźle to pan skroił, panie Jacku. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wszystko łagodzi dziś pigułka w dwudziestym pierwszym jesteś wieku gdzie te napary i te ziółka chemią szpikują cię człowieku. pozdrawiam:))
Luule Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pigułki zamiast leczyć Tylko tłumią symptomy Myśląc, żeś ozdrowiał (Bo nie boli) Tyś coraz skryciej chory ... pozdrawiam i dziękuję
Luule Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam. Redundantne szybkie wyliczenie dokuczliwości podmiotu, to troszkę tak na przekór naszemu narzekaniu i lekomanii + zalewowi wszechreklamowanych suplementów= naiwne oczekiwania wobec ww na wyleczenie wszystkiego. Między innymi. W dalszą część komentarza wkradł się błąd w przytoczeniu jak i przez to interpretacji: ' a ja się nie zmienię' - w wierszu jest 'a ja się zmienię'. Nie mniej jednak dziękuję za opinię.
Oxyvia Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Ja tez wolę Twoja formę tego wiersza niż rymowankę Jacka, zdecydowanie. Bardzo mi się podoba. Przypomina mi się tutaj zupełnie niepoważne, ale podobnie ironiczny wiersz, znany wszystkim polskim dzieciom i dorosłym, prowadzący do jeszcze bardziej tragicznej konkluzji - przesada lub nieadekwatność w leczeniu prowadzi nie tylko do "niebycia sobą", ale często do "niebycia" w ogóle:
Luule Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, cieszę się, że się podoba:) a skojarzenie, w tej całej wyliczance i klimacie, całkiem słuszne. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi