Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Dwór Matki Natury

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - podoba się  - warto od czasu do czasu o naturze pomyśleć dać jej szansę istnienia.

Pozd.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Czasem gubię się w półsłówkach, w pół tonacjach i półcieniach. Kiedy karmią mnie półprawdą, to wychodzę od niechcenia. Czasem biorę za półdarmo i oddaję połowicznie. Zdarza mi się o północy, tworzyć w półśnie wersy śliczne. Często pytam się półszeptem, czego pragnie ma połówka. Zatrzymując się w pół kroku, żeby nie wyjść na półgłówka.  
    • *** (walka z minotaurami   cenzura zwykle bywa udaje dziś że żywa       Architekci Jedni, przystąpili ochoczo. Drudzy, z niejakim trudem. Jeszcze inni się nie odnaleźli może jeszcze — tego przecież nie wiem. A każdy miał konto i własne wspomnienia miłości na własność. Znał myśli, a choćby co drugie plemiennych zwaśnionych i w baśniach. I gdzie ci polegli w kosmosie o różnych w sobie inklinacjach — ja pełznę czy biegnę ku Tobie? Żelazna jak dama tkwi racja.               Pozdrowienia serdeczne szczególnie dla Marty, Anny, Bartka, Moniki, Bożenki i wielu wielu innych. (Kolejność przypadkowa, jak wpadło..)  
    • Tygrysica, wilczyca … ? wybrała las. Jaki jeleni los ?
    • Pofalowaną w wielu domyślnych wymiarach, z sensownymi i regularnymi wzorami… Powiesił „wielki artysta”.  
    • być Twoim domem Panie  nie jest łatwo  dach przecieka  oknami hula wiatr  nie ma ogniska  aby ogrzać dłonie  ani gdzie usiąść  posiłek w lesie    nie pukam  do Twoich drzwi  walczę o…  sam nie wiem o co nie tylko z sobą  zawsze mało    może trzeba się ogarnąć   zaprosić Ciebie  i  i zaufać Tobie myślę że warto    11.2024 andrew
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...