Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) W młodniaku choinka stoi jeszcze taka niedojrzała obok chojak od niej stroni bo ostatnio go zrugała. Że jest taki mizerota, wylatuje mu igliwie, ona śliczna jest i młoda spogląda nań pogardliwie. A chojaczek rośnie sobie chociaż nie ma tej urody nadal milczy, nic nie powie jest spokojny, pragnie zgody. Nadszedł grudzień, blisko święta młodniak śniegiem się pobielił, była młoda, taka piękna lecz niedługo bo ją ścięli. Zdobi domek myśliwego, przybrana tak błyskotliwie, ładne szaty lecz cóż z tego z tęsknoty sypie igliwiem. Po świętach ją rozebrali nie trafiła do odzysku więc myśliwy ją wywalił, skończyła na wysypisku. Ten mizerny nadal rośnie często roniąc łzę żywiczną, może dotrwa do starości wspominając tamtą śliczną. 22.12.2017r. Edytowane 26 Grudnia 2017 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji) 7
jan_komułzykant Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 wciąż chojakom dobrze życzę więc je stroję w lesie - bliskim każde z nas ze szczęścia krzyczy że w opiece nie są Szyszki ;) Pozdrawiam 3
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolesławie, fajny wiersz, tylko w tej zwrotce mały błąd - ścieli (od pościelić) a Ty użyłeś tego wyrazu od słowa ściąć, czyli (ścięli - tak poprawnie). Serdecznie pozdrawiam, J.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) dobrze gdy tak na wybiegu chatka stoi przy chojaku nie zagraża mu nic złego więc nie musi stać w stojaku. Dzięki z pozdrowieniem:) Edytowane 27 Grudnia 2017 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 Dziękuję ślicznie, tak , tak brak ogonka jakoś uciekło:) Pozdrawiam:)
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolesławie, Wybieg i wolność podały sobie dłonie. Pozdrawiam "wiec" więc, " zlego" złego, bo inaczej _ klocki z lego. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Witam - miły zgrabny wiersz z przyjemnością przeczytałem. pozd.
Fred Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Jest opowieść, ze stosowną puentą, poczytałem z uśmiechem. :) 1
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki pospiech i chyba na klawiaturę muszę zwalić:) Miłego:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Waldemarze. Z pozdrowieniem:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki miło mi. pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 beta_b ja_bolek Andrzej_Wojnowski Dziękuję wam i pozdrawiam:)
azk Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Fajna opowieść z morałem. Pozdrawiam :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. Z pozdrowieniem:)
Nata_Kruk Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Podpisuję się pod słowami Freda i Szaroburego. Pomyślności w Nowym Roku, Bolku.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Nato tobie również wszystkiego co najlepsze :)) Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji)
Oxyvia Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z jakim morałem? Dla mnie to jest smutna historia o tym, że piękne kobiety na ogół źle kończą, bo są postrzegane jak zabawki. Zwłaszcza przez mężczyzn. :((( Fajny wiersz. Dobrze, że to akurat bajka.
azk Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z jakim? Z takim,ze wycięcie na plecach do majtek a z przodu po sutki nie gwarantuje długiego i szczęśliwego życia. Czasami wystarczy tylko na to aby zostać królową wieczoru..
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję tak, tak to bajka, ale na piękno zawsze zwracają się wszystkie oczy i te dobre i złe. Serdeczności Oxyvio:))
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolesławie, może i pośpiech, acz klawiatura wszystko zniesie, hi. :)). Pozdrawiam. J.
Rekomendowane odpowiedzi