Fred Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2017 W dużym pokoju i łazience dialog prowadzą obie ręce; prawa obrusza się na lewą, muszę chleb kroić, rąbać drzewo, zmywać naczynia, parzyć kawę, a ty przez cały dzień masz labę. Stale urabiam się po łokcie, a ty malujesz wciąż paznokcie, włączasz się w to, co na dwie ręce, poza tym nic nie robisz więcej, do żadnej pracy się nie nadasz, więc słuchaj mnie i nic nie gadaj. Lewica zerka w prawą stronę: skrajna prawico, hegemonie! jeśli żyć mamy dalej w zgodzie, to się tą władzą ze mną podziel i przestań wreszcie robić chryję, przecież to ręka rękę myje. 6
beta_b Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2017 Świetne i w sumie bez poprawek. bb
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 Witam dziś ponownie - fajny wiersz niby o prostocie a jaki wzniosły czytany z przyjemnością. pozd.i życzę humoru
jan_komułzykant Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiedziałby Chyła z gitarą: - no, jakbym słyszał starą. Tak mi się po I zwrotce skojarzyło :) Fajnie, rytmicznie z dobrą puentą. Przyjemnie się czyta. Pozdrawiam. https//www.youtube.com/watch?v=8_5iziEC8xA
befana_di_campi Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 Bardzo mi kiedyś brakowało mojej złamanej lewej ręki. Nie mogłam się uczesać ;)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 Dobry wiersz płynny z pełna satyrą. Na złe i dobre są we dwoje gdy wymazana jedna łojem to druga szybko ją wyciera muszą się przecież jakoś wspierać o reputację swoja dbają gdy trzeba to się umywają. Dobry wiersz z pełna satyrą.
Oxyvia Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ha ha ha! Fajna satyrka społeczno-polityczna.
Fred Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Własnie tak. :) Za(jeb)iste! :) zięki :) Jak najbardziej. Dzięki za komentarze i poczytanie. :)
Wiechu J. K. Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię takie rymowanki z sensem :)))pozdr. 1
Rekomendowane odpowiedzi