Deonix_ Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2017 delikatnie rozchylasz je palcami śmiejąc się szyderczo wchodzisz to boli czerwona oblepiona śluzem studnia bez dna chcę tylko abyś skończył skończyłeś już dawno ale nadal boli… 1
Oxyvia Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2017 Deonix, nie wiem, o czym jest ten wiersz, ale - sorki - nie budzi we mnie dobrych skojarzeń i przez to nie podoba mi się. Myślałabym, że chodzi o jakiś dawny gwałt na Peelce, może z czasów, kiedy była dziewczynką - ale nie pasuje do tego pierwsze słowo wiersza: "delikatnie". Hmmm... W każdym razie obraz, który narzuca mi się przy czytaniu, jest odstręczający. :( 1
Deonix_ Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Oxy, obraz jest odstręczający, bo to traumatyczne wspomnienie, niekoniecznie z dzieciństwa. Wiem, że to "delikatnie" nie pasuje, ale zachowania psychopatów często są właśnie takie. Serdeczne dzięki za czytanie, pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam - trudny wiersz. pozd. 1
Deonix_ Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Oj, trudny- dziękuję za obecność, Waldemarze. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Deonix_ (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Dlatego kobieta powinna mieć długie pazury i po oczach. Deoni, przejmujący, trauma na całe życie. Uśmiechniętego dnia :) 1
Deonix_ Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Alu, zgadzam się, tylko niestety nie zawsze jest możliwość walki lub ucieczki. I tak mogło być też w przypadku peelki. Serdeczne dzięki za czytanie, pozdrawiam. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Deonix_ (wyświetl historię edycji)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Potworne, niegojące się cierpienie zadane Peelce które przekreśla jej spokojne życie, takich powinni na pniu kastrować. Pozdrawiam. 1
Deonix_ Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2017 @Bolesław_Pączyński Popieram. Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem, że to traumatyczne wspomnienie. Ale obrzydliwość obrazu, który mi się narzuca, powoduje, że nie potrafię współczuć Peelce, a tylko się wzdragam z obrzydzeniem. No, ale to mój odbiór, może za bardzo myślę obrazami. Serdeczności. :) 1
Deonix_ Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem, miło że szczerze piszesz o swoich wrażeniach. To jest jeden z niewielu utworów, do których nie potrafię się zdystansować. Serdeczności.
azk Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2017 Przyznam się, że rzuciłem na niego okiem zaraz po tym jak został opublikowany. W pierwszym odruchu nie chciałem kupić tematyki - gwałt w połączeniu z jedną z pierwszych fraz - " delikatnie rozchylasz je palcami ". Bo jednak gwałt i delikatność - to jakoś bardzo odległe terytoria. Chyba, że sprawcą jest osoba bliska - partner, albo ofiara jest istotą słabą, niezdolną do obrony. Bardzo mocno uderzasz czytelnika metaforami. Ciężki wiersz ale i temat nielekki. Pozdrawiam 1
Deonix_ Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za tak wnikliwe czytanie. Bardzo dobrze trafiasz w moje autorskie założenia. Pozdrawiam. P.S. Miło Cię w końcu zobaczyć na orgu. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Deonix_ dopisek (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi