Paweł Leśniak Opublikowano 28 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Woda bez smaku Zmarznięta skała Złudnych zasad Sentymentalnej krwi młodości Chwilowa terapia Wewnętrznego ogniska Klasycznej materii życia Jak motyl Przepełniony nieskazitelnymi barwami Swobodnym lotem Szuka upragnionego kwiatu I woda bezbarwna Płynie wolnością życiodajnej chwili By zgasić płomień pragnień Racjonalnych potrzeb Woda bez smaku Błędne spojrzenie Straconej chwili Fałszywych oczu świata Zgubiony czas Połowicznych pragnień Dualistycznej natury życia Nektar młodości Czara szczęścia Czas spełnienia: Winna słodycz Głębia smaku Prawdziwej wody Nieskażonej ściekiem czasu Mistyczna korona Płonącej kropli Krwistych płatków róży Jak płomień Nieposkromionego dziecka natury Tytanowym ramieniem Oddaje prometejski dar I wino krwiste Rozgrzewa różany ogród Syjonu By zbudzić mistyczny ogień Werońskich snów Winna słodycz Gasnące pragnienie, Powtórna przyjemność Otwartych bram Edenu Rozpostarte skrzydła Sentymentalnej wizji Obiektywnych źrenic entazy Woda i wino Idealny trunek Zmieszanych wartości Uzupełnionej barwy życia Olimpijski kielich Odkrytej ambrozji Naturalnych tajemnic życia... ...Bierz z życia Pełną skrzynie... --------------------------------- Pieśń najgłębszego zakamarka Niepojętej krainy Płynie wznoszona przez fale Wiecznie z dna wyciągające Czarne pióro Tonącej chwili Fale... Szum morza Waszą zasługą Jak i burzliwych zdarzeń Wyście moją nutą nieskażona, Nieśmiertelną podporą Zachodzącego słońca Wy młodzi wybrańcy Z pośród wielu Niezapomnianą nadzieją Budzicie blask W moim ogrodzie Dla Was otwarte bramy Mej twierdzy pełnej Kwiatów dokoła Dla Was pieśń ta płynie By zgasić zbędny motłoch Czarnych chmur burzliwych Dla Was kropla krwi Opada na rodzinny stół pomocy Wy młodzi przyjaciele Nikt zastąpić Was nie zdoła...
Maciuś(a) Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Ładne słowa, ładne słowa i ... ładne słowa ... przykro mi ale nic więcej ten utwór mi nie przekazał. Wszystko pięknie, grzecznie.....i zbyt długo. Moja rada: nie brać się za pisanie tak "rozmiarowych" wierszy , gdy nie potrafisz jeszccze na tyle moco przykuć uwagi czytelnika, by pozostało on tu dłużej. Gdy przeczytałam wiersz pierwsza moja myśl: "Zaraz znów do szkoły... :/ " , gdyż utwór wydał mi się wprost "wydarty" ze szkolnego podręcznika-równie nudny i ładny. Przykro mi-jestem na nie. pozdr. Marta
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 czcze. pozdrawiam
Joanie Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Hmmm mniam. Pasuje do mojego nastroju ;). Ladne...
Karolina Weiss Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Nie podobało mi się. Skupienie opuściło mnie już w połowie.
Rekomendowane odpowiedzi