Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) przekomarzki jesienne raz pogodnie raz deszczyk tu humorek tam dąsik łut pierzastej firletki to w południe zjaskrawi środkiem lata nakłamie żeby nocą w oziębłą pozastygać niepamięć znów się skrapla uczuciem w chwilę mrozi na ostach i wydążyć z pogodą za poetą nie można wnet ciekawi się puenta którą zwykł pańsko szastać więc za karę nie będzie zmyślę kończyć i basta Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 7
azk Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Pogodny, lekki i wręcz trzpiotowaty wierszyk, Alicjo. Wróciłem wczoraj z wizytacji podwarszawskich, nadwiślańskich łąk i już żółto, mimozy wielkie, prawie jak kukurydza. Jeszcze dojrzewają głogi, ale już prawie nie ma wodnego ptactwa. Bez szastania, w puencie czai się jesień. Oby tak barwna jak w moim ukochanym wierszu MJP : http://poezja.org/wz/Pawlikowska-Jasnorzewska_Maria/5789/Amazonka pozdrawiam
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Byłam, czytałam, lubię :) Pozdrawiam ciepło :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie wyszedł mi trzpiot rozkudłany nie zaprzeczę, nawet mi się podoba Twoje określenie :) Trochę interesuję się ziołami i zbieram co nie co. Aktualnie suszę nawłoć i skrzyp, przedtem miętę i wrotycz. Na łące rośnie apteka. Nie raz spotykam bażanty, sarny i zające, więc rozumiem i podzielam Twoje pasje mimozowe, dziękuję i pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Annie, to było o Nim Panowie też mają fochy i foszki, pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo zacznę Ci się rzucać wierszem na szyję, Bożenko. Dziękuję ślicznie i pozdrawiam :)
Deonix_ Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 A ponoć jeszcze w kalendarzu lato... Chciałam odpowiedzieć wierszem, ale nie mam pomysłu, a poza tym tak ładnie "zbastowałaś", że chyba nie wypada ciągnąć :) Pozdrawiam ciepło :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze, ale już mimozy kwitną, pozdrawiam ciepło :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za poetką natomiast zdążyć zawsze wypada bo z niej kotka gorąca trochę Alę obgadam Gdy podrapiesz za uszkiem będzie mruczeć figlarnie i ogólnie z kocicą w niepogodę jest fajnie Au z poetką nie kotką miałobyć rzecz jasna tylko nie bij linijką bo już bolą mnie łapska Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Marcin_Krzysica Hmm (wyświetl historię edycji) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marcinie, nawet siódemką pociągnąłeś za mną w tej samej melodii. Z powodzeniem możesz temu Twojemu dziecku nadać tytuł i może sobie samodzielnie radzić w życiu. Dziękuję bardzo :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Rytm wybijasz błogo tak, że tupię nogą. Dziękuję za miłe słowa ale już późna pora a nie mam głowy do tytułów... może jutro jak okrzepnie
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale jak już będzie miał tytuł, znaczy nazwisko, niechaj ma też swoje miejsce, znaczy nowe mieszkanie w osiedlu Poezja Współczesna :)
Rekomendowane odpowiedzi