Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Jak mam się nie wnerwic kiedy piszę wierszyk WCIĄŻ mi wyskakują jak krzaki na prerii TE brzydkie literki wystarczy że tylko dotknę piórem kartki a JUŻ wylatuje jak z klatki kanarki TE przeklęte zwroty WNET mnie krew zaleje od ciągłych powtórzeń nie lubię nie zdzierżę lecz DZIŚ skończyć muszę WSZAK jestem choleryk ale jak sie pozbyć tej dziwnej maniery Wszak...niech to szlag Znowu powtórzyłem Czy ktos tez ma takie ulubione krzaki? Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez Marcin_Krzysica (wyświetl historię edycji) 5
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Jak mam się nie wnerwić, kiedy piszę wierszyk wciąż mi wyskakują jak krzaki na prerii... wystarczy że tylko dotknę piórem kartki a już wylatują jak z klatki kanarki... wnet mnie krew zaleje od ciągłych powtórzeń nie lubię, nie zdzierżę i dziś skończyć muszę wszak jestem choleryk... ale jak się pozbyć tej dziwnej maniery... wszak...niech to szlag... A ja zapisałabym go tak :) I nie możesz powiedzieć, że to moja wersja bo słowo w słowo Twój tekst - no... może nie do końca wszystko wykorzystałam :) A ta dziwna maniera to nie wulgaryzmy przypadkiem ? :) Pozdrawiam ciepło :) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie wulgaryzmy ...to za częste powtarzanie i wciskanie w kazdy wierszyk wers takich wyrazow jak: "Już, wnet, te, dziś i wszak". Jakos tak w każdy wierszyk próbują mi sie wcisnać szczególnie "JUŻ " :) Moze to przez to ze choleryk ze mnie i raptus:) A co do przeróbek i samej rąbanki to tylko sposób zapytania jak pozbyc sie "ulubionych" zwrotów, czasami piszac po prostu ich nie widze tak w krew wchodzą, a po drugim czytaniu wychodzą i kluja w oczy Pozdrawiam fajny zapis Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez Marcin_Krzysica (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Spodobał mi się. Ps. Nie wiem dlaczego nie działa u mnie serduszko, pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Jeszcze wrócę Marcinie, Często, kiedy pilnujemy rytmu mamy za dużo lub za mało o jedną sylabę. Wtedy ratujemy się krótszym lub dłuższym słowem, zamiennikiem, synonimem, żeby wyrównać i dopasować. Trzeba uważać, żeby nie dodawać tzw. waty, niepotrzebnego wypełniacza. U Ciebie całkiem fajnie wyszło, więcej wiary w siebie i odwagi :) Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serduszko zostaw dla wzruszeń lepsze są komentarze bo z nich toporek naostrzę i ruszę z Jakubem w nieznane ;)
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Marcinie, dlaczego wciąż siedzisz w Warsztacie? Dawaj ten wiersz na Poezję Współczesną. Nie bój się komentarzy, a nawet gdyby Cię kto zjechał, miej go za przyjaciela, bo miał odwagę powiedzieć Ci prawdę. Jak na mój gust, jest najlepszy z w wszystkich jakie napisałeś do tej pory i basta. Serduszka się u mnie coś się przyblokowały, albo za dużo rozdałam :) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Alicjo to miałbyć wierszyk poglądowy do warsztatu co zrobić by sie pozbyć maniery powtarzania lub watowania... ale obiecuję że coś w debiutach wrzucę... Komentarzy się nie boję :) Pozdrawiam serdecznie Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez Marcin_Krzysica (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Marcinie, nie szkodzi, że poglądowy, na każdy temat można napisać wiersz, byle z pomysłem, polotem i apetycznie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Mam się wnerwić pisząc wierszyk Siedząc przy klawiszach Jak na prerii te litery rozłażą się dzisiaj dotknę kartki jak kanarki frunie myśli potok piszę o tym całe zwroty ale nie z ochotą jestem szczery ja choleryk chcę mieć efekt zaraz ale rymy bez przyczyny nie chcą mi się składać :) pozdrawiam Jacek 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pozbywaj się ich w każdym razie nie w trakcie pisania. Czasem wiersz układa się sam, pióro nie nadąża za myślą, wtedy bezsensem byłoby zastanawianie się nad powtórzeniami :) Jak już napiszesz tekst to będziesz miał czas przeczytać , zastanowić się i na chłodno wyeliminować powtórzenia dobierając "zamienniki" :) I dziękuję za "fajny zapis" :) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Dziękuję Bożenko za rady. Moje palce słabo nadążają za myślą, a czasem pomysly w trakcie pisania prowadzą zacięta walkę, o to który lepszy do tego rymy i mam niezły ambaras kiedy wszystko zwala mi się na raz... Pozdrawiam 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Dziekuje @bajaga1 za serduszko teraz juz chyba rozumiesz ;D
bajaga1 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 w końcu udało mi się go znaleźć. :))) dzięki
Rekomendowane odpowiedzi