anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2017 -czy ja? czy ja Rabi? -tak, ty! wyrok Pana głodną dłoń zanurzysz tą chwilą w wieczernej misie idź! czyń swoją powinność! wybrany z wybranych -nie ja! nie ja Rabi! -tak, ty! wyrok Pana wywyższona noc, noc jak cierń kamienna a stopy bose i gniew arcykapłanów obłąkana dłoń, dłoń jak księżyc srebrna spętlona konaniem -dmuchawiec ja Panie czym twej krwi winien? po cóżem się rodził? by miecz pocałunku jak krzyż wlec na rozdroża? imię moje gorycz bom przesądził Boże że wiara, że mądrość, że słowo że przekonam- na drzewie żywym rozpaczy i milczenia w wiek wieków wyklęty Judasz z przeznaczenia
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2017 Ciekawe , ale dlaczego od razu wyklęty. Dla jednych bohater , dla drugich zdrajca. Bez niego nie byłoby zbawienia. Taka mu przypadła rola w tym teatrze. pozdr. P.S. Czyżbyś czytała Ewangelię według Judasza.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 @anna_barbara__czuraj-struzik Witaj - byłem czytałem - nie w moim guście - trzymam dystans do religijnych. Miłego ci życzę
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 @Andrzej_Wojnowski i owszem, nawet według Magdaleny :) teraz noszę się z iskrą napisania o niej, ale obawiam się ... pozdrawiam :) :)
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 @Waldemar_Talar_Talar raczej nie o religię Waldemarze mi tu chodziło ile o schematy myślowe :) pozdrawiam :) :)
Rekomendowane odpowiedzi