maria_bard Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Jesień miewa w zanadrzu zimowonne liście, śliskie, deszczowe ścieżki, kręte, szare myśli, kwitnącą lipę skradzioną latu z ogrodu. Jak kochanek łaknący pocałunków miodu czeka nocami na struny wibrujących skrzypiec, aż nie dozna gorąca, nie wspomni, że lipiec mógłby zagrać operę na dwa bliskie głosy. Jeden lepki, gorący rozkoszą po nocy, drugi, składany z lekkich, ażurowych wierszy pełnych seksu, jak niegdyś napisany ten pierwszy. Idzie zima. W rozgrzanej, łabędziej pościeli połóż się obok. Trzeci głos wszystko zmieni.
Stary_Kredens Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 @maria_bard Ten trzeci głos brzmi tajemniczo ,lirycznie napisane, właściwie brakuje tu tylko wiosny pozdrawiam Kredens
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 @maria_bard Witam - nie mam pojęcia o co chodzi ale to nie wiersz pani Marii . Ktoś się zabawia ale nie smacznie moim zdaniem . Witam oczywiście panią Marię a nie kogoś innego kto się pod nią podszywa .
Marlett Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 @Waldemar_Talar_Talar Skoro wiersz jest podpisany ;maria bard to sądzę, że należy do autora ; maria bard PozdrawiaM.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 "A ten trzecie, gdy już przejdzie przez twój próg Głębiej zrani Cię, niż na wojnie wróg" Bardzo ładny , duszosczypatielny wiersz . pozdr.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 @Marlett Witaj Marlett - może się mylę - jakiś inny niż te które czytam pani Marii . A po drugie wiersz został wklejony wczoraj a obecności takiej nie widać jest wyświetlana zawsze - czyż to nie dziwne - widzę w tym wszystkim pułapkę - sam już nie wiem o co tu chodzi . Być morze już nie ta głowa . Jeszcze coś - wiersze p. Marii są trudniejsze nie z takimi rymami - no i nie wkleja wierszy tu tylko tam w zaawansowanej . pozd.
maria_bard Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 @Stary_Kredens Miło mi bardzo, że zajrzałaś:-). Trzeci głos, to takie coś zagadkowe. Ot, odwołanie do wyobraźni Czytelnika. Autor - jedno, Czytelnik - drugie (albo odwrotnie:-))) pozdrawiam jesiennie. Elka.
maria_bard Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niesmacznie - pisze się łącznie. Wciąż zachęcam pana, panie Talar Talar, do zgłębiania tajników polskiej ortografii, gramatyki, interpunkcji. Szczególnie w publikowanych tekstach. Rozbawił mnie pan podejrzliwością. Nie będę się tłumaczyła z tego, co napisałam. Ale - to ja:-) E.
maria_bard Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za logikę. E.
maria_bard Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też pozdrawiam. Tak być miało w tym wierszyku:-). E.
maria_bard Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro komentarz jest do Marlett - nie wtrącam się. Może lubię wierszyki rymowane (które nieczęsto piszę) wklejać tu, gdzie częściej są czytane. Tak mi się wydawało. Elżbieta.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 @maria_bard Mam nadzieje że się pani nie obraziła nie to miałem na myśli . Po prostu mnie ten wiersz zaskoczył - zwłaszcza tym czymś innym . Wnioskuje że tu jest lepiej jak tam . Proszę mą wątpliwość wybaczyć . pozd.
Jolanta_S. Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Co najważniejsze, jak wiersze pierwszy, drugi... nie ma śladu zdrady, jakiś zaczątek, nie miłość. Czy żal? Nie - jak przelotny deszcz. Pozdrawiam
maria_bard Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Byłabym za przelotnym deszczem, gdyby nie oczekiwanie przeze mnie narodzin malucha:-) - (oczywiście po gorącym seksie) Dobrych dni. e.
Jolanta_S. Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Byłabym za przelotnym deszczem, gdyby nie oczekiwanie przeze mnie narodzin malucha:-) - (oczywiście po gorącym seksie) Dobrych dni. e. Nic piękniejszego nie ma od malucha po gorącym seksie :) Gratuluję Elu!
Rekomendowane odpowiedzi