luna_ Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 patrzę w niebo krzyczący jastrząb przybiera postać anioła chmury tworzą drogę do równin horyzontu wszystko się zmienia otwierając nowy wymiar myśli o przemijaniu trwam w chwili w której nieprzytomny czas chwycił mnie za ręce biel dłoni blaknie pokrywając się siatką dni zgarniam powietrze jak gdybym chciała wypłynąć z nurtu zdarzeń przez palce jak woda przeciekają zegary kiedy nie można wszechświata zrozumieć można próbować go udomowić zmieścić w garści z miliardów gwiazd utworzyć własną klepsydrę oczekiwania na to co nieuchronne
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 @luna_ Witaj - nie wiem jak innym ale mi się dobrze czyta - płynnie bez zgrzytów . A co się tyczy wszechświata - ogromne pole do popisu - a i tak prawdziwej odpowiedzi jak na lekarstwo - trzeba żyć i czekać - może na coś co zaskoczy... pozd.
WiJa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 zastanawiam się, czy myśląc o przemijaniu patrzymy w przeszłość, czy w przyszłość :)
Marlett Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 @luna_ Wiemy co jest za nami. Liczy się to co jest tu i teraz. Czekamy na każde jutro , na nieznane :) PozdrawiaM.
luna_ Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 @Waldemar_Talar_Talar z tym zaskakiwaniem wolałabym, żeby życie się wstrzymało. ostatnio mam dosyć niespodzianek... dziękuję, że się zatrzymałeś Waldemarze i napisałeś słowo o swoim odbiorze tekstu :)
luna_ Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 @WiJa prowokujesz do dyskusji Wija :) myślę, że w przemijaniu i refleksji nad nim liczy się i przeszłość i przyszłość, jakieś plany, ale czy mam rację?
luna_ Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 @Marlett chyba jestem trudnym człowiekiem. nie czekam na przyszłość. po ostatnich wydarzeniach w życiu wolałabym, żeby jej nie było. pozostało mi TERAZ. dziękuję, że zatrzymałaś się na chwilkę pod moim tekstem i za refleksyjną wypowiedź :)
WiJa Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 @luna_ masz rację, albowiem zawsze jest to, w co wierzymy :)
luna_ Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 @WiJa czyli wiara w to co nastąpi, jednak przyszłość liczy się bardziej chyba, prawda?
WiJa Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 @luna_ dla wiary to, co było jest tym, co jest, i to co będzie jest tym, co jest. jakby to inaczej powiedzieć, to, co było (nigdy) nie przeminie, a to, co ma być, to będzie, a nawet ciągle jest, skoro tym żyjemy, czyli to już przeżywamy :)
Kraft_ Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2016 nic nie przemija patrząc w niebo...
Rekomendowane odpowiedzi