Julian_Antos Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Brzozo, biała brzozo, Czemu patrzysz w dal? Ledwie przetrwał mrozy Twój samotny gaj Brzegi Jeniseju, Pod wodami lód Syberyjska knieja - Ukochanej grób Rdzawy drut kolczasty I zbutwiały "BUR" Tam nadzieję gasną, Gdzie milczenia mur Leżysz, wiem, pod brzozą Na mnie czekasz wciąż Tam mnie nogi niosą, Jestem tu, twój mąż Żegnaj, ukochana Serce pęka me Niesie wciąż wezbrana Rzeka fale swe Tutaj już zostanę Ach, brzozowy raj, Mej śmiertelnej ranie Ukojenie daj!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 jako piosenka ludowa - super pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 @Julian_Antos Zgaduję, że to tłumaczenie. Akcent oksytoniczny dobrze prezentuje się w piosenkach. Pozdrawiam :)
Julian_Antos Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 @Alicja_Wysocka To nie jest tłumaczenie, tylko przeżycia...
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 @Julian_Antos Współczuję Peelowi.
Julian_Antos Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 @Alicja_Wysocka Robert Peel nie ma z tym raczej nic wspólnego :-)
Rekomendowane odpowiedzi