Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 czytam pisane liśćmi cienie kiedy szybują w czas spokojnie jakby szukały życia w ziemi jak wiersze strzechy cichej głodne drzewa nie stroją zasmuconych min wierzą że sny przyniosą świty flirtują z wiatrem słońcem ciszą dzielą swój kielich z czasem zimnym zbieram wspomnienia za pazuchę barwami zapisane strofy chłodem smagane rymy rytmy układam nowych marzeń zwrotki
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 Stefciu, lubię takie pisanie. Czy w drugiej zwrotce nie zabrakło konsekwentnego rymu, czy może mnie zamroczyło? Wiosenny uśmiech dla Ciebie :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 @Alicja_Wysocka Dz. Alu za komencik. CCC. A rymu jeszcze poszukaj.
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 @Stefan_Rewiński drzewa nie stroją smutnych min wierzą że sny przyniosą świty dzielą swój kielich z czasem zimnym flirtują z wiatrem słońcem ciszą nieśmiało zaproponuję tylko zmianę kolejności wersów na: drzewa nie stroją smutnych min wierzą że sny przyniosą świty flirtują z wiatrem słońcem ciszą dzielą swój kielich z czasem zimnym i pozdrawiam :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 @Alicja_Wysocka Zgoda Alu. Dz. CCC.
Anna_Myszkin Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Kiedyś bardziej lubiłam rymowanki - ta wydaje się być ok, poza jednym wersem, któremu brakuje dziewiątej zgłoski: "drzewa nie stroją smutnych min".
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 @Stefan_Rewiński Ja także dziękuję, miło :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 jednak jest różnica pomiędzy rymowanką a wierszem rymowanym a tu akurat jest wiersz dla wielu osób nie umiejących rymować tekst z rymami jest rymowanką i to jest zrozumiałe Stefek - jak zwykle pomysł super i pierwsza strofa super dalej pozwoliłem sobie pozmieniać jeśli coś dla siebie wybierzesz to będzie miło: czytam pisane liśćmi cienie kiedy szybują w czas spokojnie jakby szukały życia w ziemi jak wiersze strzechy cichej głodne drzewa już smutnych min nie stroją wierzą że świty sny przyniosą flirtują z wiatrem z ciszą płową skryły w kielichu czas wraz z rosą zbieram wspomnienia za pazuchę barwami zapisane strofy smagane rymy rytmy kruche kreując w myślach westchnień opis :) Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 @Stefan_Rewiński Znam Stefcia od kilku, a może kilkunastu lat. Kiedyś pisał wyłącznie rymem i powiem, że całkiem nieźle. Stefan, nie będę Cię namawiała do powrotu na takie ,pogaństwo' ale co zrobić jak ono mi się właśnie podoba :) Ania ma rację, w jednym miejscu brakuje tylko jednej sylaby wszędzie byłoby po dziewięć. Lubisz przecież precyzję, panie inżynierze :) Jacek zaproponował zmianę na:drzewa nie stroją już smutnych min Już się wynoszę, tylko powiem jeszcze, że zrozumiem jak nic nie zmienisz, jak weźmiesz miotłę i nas pogonisz. No bo to jest tak, jakbyś swoją córcię ubrał najpiękniej jak potrafisz, a tu przychodzi do Ciebie jakaś baba i przebiera ją po swojemu. Nic tylko pogonić! A jak miała rację? Ale się nagadałam, już mnie nie ma, sorry jakby co.
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 @Jacek_Suchowicz Dz, Jacku. Przemyślę Twoje sugestie. Pzdr.
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 @Alicja_Wysocka Lubię Twoje słowa Alu, prawie jak Ciebie. Z tą sylabą pomyślę. Dz. CCC.
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 @Anna_Myszkin Dz. Aniu. Masz rację. Pzdr.
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Oki Aniu, zmieniłem. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi