Jacek_P. Opublikowano 11 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Coś ty ze światem zrobił, Komputerze, Że się bez ciebie obejść nic nie może I w c i e b i e ludzkość patrzy, miast do-Boże Mówić pacierze?... Coś dał młodzieży, że miast czytać księgi, Co od praojców, pradziadów im dane — W grach twych znajduje skarby nieprzebrane — miraż potęgi?... Cóżeś ty z nami zrobił, Internecie, Żeś ziemię oplótł długimi ramiony I błądzi w tobie niejeden szalony Po całym świecie?... — Lecz ledwieś powstał, już na cię zakusy Czynią złośliwcy — jakby mało było Chorób na świecie — opętańczą siłą — Tworzą wirusy.
aneta michelucci Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 O, tak. Kamilek, z góry patrząc, już dawno powyrywał włosy ! Ironicznie napisane, sami, z siebie się naśmiewamy i tu + !
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Jacku ,chociaż parafraza ma swoją formę , to Ty na swój własny sposób , swoimi słowami pokazałeś wykonanie tejże formy w XXI wieku .Jakże wszystko jest prawdziwe ... Widzę (czytając), że masz odmienność tworzonych utworów a to ciekawi .Pozdrawiam
anuncja em Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Do tego tematu, wiersz super dobrany... i ta forma...!... wszystko mniam ;-) Pozdrawiam an.em
Jacek_P. Opublikowano 12 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Aneto, Izo, Joanno, Anuncjo! Dziękuję Wam za miłe słowa. Coraz mniej mam do umieszczenia tu. Jeszcze jakaś parafraza, jeszcze parę dawnych i wyczerpie się mój lamusik. Nowego prawie nie piszę. Jakoś motywacji brak, od kiedy "Probierczyk" w "G. Wyborczej" zwinął interes. Pozdrawiam Was serdecznie :)))) Ja.
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Echhhhhhhh Jacku , nie załamuj myśli rąk ,popłyń białymi żaglami Weny...(a może innego są koloru ?)Pozdrawiam
Jacek_P. Opublikowano 12 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Ach Joanno! Żagle są. Nawet na maszt wciągnięte, tylko flauta, a na wiosłach, to nie ta frajda. Myślisz żeby wciągnąć białe? No, nie wiem czy mam; jeżeli, to butwieją gdzieś w ładowni. Pozdrawiam bardzo serdecznie. ;)) Ja.
Rekomendowane odpowiedzi