Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Chciałbym jeszcze...

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym jeszcze
posłuchać Janusza Laskowskiego:
"Śnił mi się rodzinny dom"
Świat nie wierzy łzom"
Już nie wspominając o:
"Żółty jesienny liść"
"Kolorowe jarmarki"

Chciałbym jeszcze
pisklę wypadnięte włożyć do gniazda,
naprawić to co zepsułem,
przeprosić tych, którym nabruździłem,
a potem głębiej westchnąć.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika   Jeśli chodzi o Narodowe Święto Niepodległości: jest ono obchodzone od ósmego do jedenastego listopada przez różne organizacje polityczne - socjalistów, ludowców, narodowców, chadeków, komunistów i wszelkiej maści ważniakowi, tak więc: jedenastego listopada to tak naprawdę umowna data...   Łukasz Jasiński 
    • @Domysły Monika   Pani   Moniko: z mojego kalendarza wynika, iż powinno być - dwadzieścia trzy dni - wolnych od pracy w roku jako ustawowe święta narodowe i pogańskie - wymienię tutaj tylko te pierwsze, oto one:   - Narodowe Święto Pracy - pierwszego maja, - Narodowe Święto Flagi Państwowej - drugiego maja, - Narodowe Święto Konstytucji Trzeciego Maja - trzeciego maja, - Narodowe Święto Wojska Polskiego - piętnastego sierpnia, - Narodowe Święto Niepodległości - dziesiątego listopada   i taki powinien być ustawowo-legislacyjny i formalno-prawny porządek konstytucyjny, niestety: teraz mamy jeden wielki chaos... Jeśli chodzi o najważniejsze święto pogańskie - to:   - Wigilia Nocy Kupały - dwudziestego czerwca, - Pierwsze Święto Nocy Kupały - dwudziestego pierwszego czerwca, - Drugie Święto Nocy Kupały - dwudziestego drugiego czerwca,  - Trzecie Święto Nocy Kupały - dwudziestego trzeciego czerwca   i jeśli chodzi o noc świętojańską - to nie jest pogańskie święto, tylko: chrześcijańskie - próba ukradzenia Nocy Kupały przez sektę monoteistyczną, jasne: niedziele - pracowite bez żadnego wyjątku.   Łukasz Jasiński 
    • pada deszcz rosną nie tylko kwiaty  marzenia szukają miejsca  chciałby kwitnąć  a ty  ty zdajesz się  ich nie dostrzegać  próbują wyjść na światlo  przeglądają w lustrze  robią makijaż  nie dają jednak sobie  dużych szans    pragnienia bez światła  zwiędną jak kwiaty  pozbawienie wody    gdybyś...  mógłbym być i światłem   2.2025 andrew    
    • I tak też można    Łukasz Jasiński 
    • @Jacek_Suchowicz   Miłość w rozumowaniu transcendentalnym można znaleźć w synagodze, kościele i meczecie, miłość w rozumowaniu finansowym można znaleźć w Opiece Pomocy Społecznej, miłość w rozumowaniu opiekuńczym można znaleźć w Społecznym Domu Samotności, miłość w rozumowaniu zdrowotnym można znaleźć w różnorakich szpitalach publicznych i miłość w rozumowaniu seksualnym można znaleźć w Legalnych Agencjach Towarzyskich, a jeśli komuś to za mało: pozostają - rodzice, pracodawcy, bankierzy, dewoloperzy i związki zawodowe - nepotyzm, szukanie miłości u człowieka skrzywdzonego, biednego, samotnego, odważnego i inteligentnego - jest po prostu - wykorzystywaniem i po prostu - niczym więcej, tak: jak najbardziej - po prostu...   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...