Henryk_Jakowiec Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Kilka razy zaczynałem pertraktacje z moją weną bezskutecznie, bowiem ona dobijała mnie swą ceną i żądała coraz więcej nie w gotówce, bo i po co ona chciała wstyd się przyznać bym ją adorował nocą a że mikrą mam posturę i ze zdrowiem także licho to krzyczałem żeby poszła do innego, ale cicho jakoś było moje krzyki słychać, bowiem wciąż sterczała zawsze obok mej postaci a do ucha tak szeptała dzisiaj nie ma nic za darmo chcesz ode mnie daj od siebie ja natchnienie dam, lecz za to spraw bym była w siódmym niebie. Z tego to powodu właśnie z napisaniem mam kłopoty bo po każdej jednej zwrotce słyszę bierz się do roboty to już będzie siódma zwrotka ja się słaniam z wycieńczenia lecz ostatkiem sił wyszepczę żegnaj weno, do widzenia i tak oto zakończyłem z moją weną zażyłości ja nie piszę więcej wierszy za to moja wena pości lecz czy długo wytrzymamy w separacji i w rozbracie wyjdzie na jaw, kiedy jakiś nowy wierszyk przeczytacie.
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 @Henryk_Jakowiec Sprawnie, zabawnie i ze swadą :) Już wiem dlaczego z moją weną nie możemy się dogadać. Najwyraźniej, obie nie gustujemy w żeńskim rodzaju. Pozdrawiam serdecznie :)
makarios_ Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 @Henryk_Jakowiecwitaj weno wiele razy mnie nachodzisz bez pardonu atakujesz z jakim skutkiem widzą młodzi w noc i we dnie molestuje chce bym współżył z nią codziennie dawał z siebie ile mogę romantyczna jest niezmiennie nawet gdy założy togę widząc jaką mam kondycję zdrowiem ciesząc się duchowym praktykuje swe tradycje wiedząc że będę morowym oceniając me zdolności nie opuszcza mnie liryczna każąc pisać o miłości w formie która jest stroficzna nie za darmo mnie uwodzi każe słono płacić sercem którym strofki człowiek płodzi nawet jeśli jest już starcem co ma z tego od stuleci niejeden się zastanawia lecz dorośli jako dzieci stąd z łatwością ich namawia by tworzyli pod jej wpływem dyrdymały krotochile poematy jednym słowem lirykę stąd wciąż jej wiele wymyślne formy i treści stanowią o niej wersami nawet gdy na kształt powieści zabawia wsparta rymami podobanie się stanowi że aktywna jest od wieków pięknie się stara wysłowić przemówić do wrednych wrogów [center]http://www.poezja.org/wiersz,1,150647.html http://www.poezja.org/wiersz,79,149781.html
Muhomorniczy Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 no pa, dzielenie zwyczajnych zdań w wieżyczkę niby wiersza to nie jest droga dżedaj
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 więc dogadzaj drogi Heniu swojej wenie - trudna rada gdy problemy masz w spełnieniu to o pomoc proś sąsiada sąsiad wenę zaspokoi a Ty machniesz setki wierszy może Nobel Ci się skroi bo wieszcz z Ciebie będzie pierwszy będziesz sławny na świat cały wykreują Twoje Ego chodzić będziesz w blasku chwały z wieńcem z liścia bobkowego :)) pozdrawiam Noworocznie
beta_b Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 I ja myślę, drogi Heniu, że nie zdradzi Cię Twa dama boś w przyjaźni z nią od dawna, ta relacja jest udana! Gdy tęsknota sen zaleje i omdleją dłonie damie to przestanie fochy stroić stanie obok, prawie w ramię i gdzie spojrzysz, tam Ci nada rym i rytm do wypowiedzi a żeś sprawny w łamisłowach (co potwierdzą tu koledzy) wena odda Ci się sama.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tobie nie potrzebna wena szukaj swego Super Wena z nim poflirtuj a zobaczysz ile Ty dla niego znaczysz bowiem taki Wen, gdy zechce da natchnienie i połechce i nie tylko, bo Wen przecie każdej odda się kobiecie. Pozdrawiam serdecznie HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chociaż jeszcze się nie łamię lecz gdy spojrzę to o zgrozo stwierdzam, że ja już praktycznie zapomniałem pisać prozą.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tak łatwo, gdy dokoła tylko sroki a sokoła nie uświadczysz ni jednego i co wtedy mój Kolego? Chcesz to proszę daj namiary skoro w płucach tyle pary masz, co w rymach i polocie nie ulegniesz przy robocie i odciążysz mnie biedaka bo gdyś taki zawadiaka dogódź wenie, która czeka i czekaniu tym się wścieka a ja wielce wdzięczny Tobie będę nawet, kiedy w grobie złożę członki obolałe - wybacz mi te myśli śmiałe. Pozdrawiam serdecznie HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zauroczenie nawet i weną też z czasem mija, gdy wena blednie i już nie może wesprzeć poety kusząc go nocą a także we dnie. W niepamięć idą przeszłe zasługi bo niby, po co o nich pamiętać trzeba zaznaczyć, nacisnąć, enter i już przestają się przy nas pętać. Gdyby darzyła mnie swą miłością to inna sprawa i inne dzieje bo jak mawiają niektórzy ludzie to stara miłość nie zardzewieję i kiedyś wróci w blasku brylantów diamentów albo innych kamieni by udowodnić, że jest uległa a jej stosunek do mnie się zmieni. Pozdrawiam serdecznie HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taki to przywilej weny że beztrosko sobie lata a ujarzmić ją na siłę nawet przy pomocy bata nie potrafi żaden śmiałek czy to mocarz czy osiłek bowiem każdy z nich ją może za jej zgodą cmoknąć w tyłek. Ja z pokorą i szacunkiem do mej weny jak do damy bo choć może nie od razu lecz się zawsze dogadamy nim spłodzimy nasze dziecię, które wierszem okrzykniemy i na zawsze będzie nasze bo nie wieńce i tantiemy lecz współgranie i cel jeden przyświecają naszej jaźni czego ten wiersz jest dowodem i zaświadcza o przyjaźni. Pozdrawiam serdecznie HJ
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 @Henryk_Jakowiec Witaj - komu jak komu ale tobie brak weny chyba nie dokucza . Przykłady można mnożyć ... Fajnie było do ciebie zajrzeć . Pozd. od Waldemara
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wspominałem już powyżej, że odgonić jej nie mogę nawet, gdy zaczynam kluczyć to mi zawsze zajdzie drogę i jak rzep ogona psiego czepia się mnie uporczywie choć grymaszę i wydziwiam ona pcha się natarczywie cóż, więc począć mnie biednemu gdy do wiersza mnie zaprzęga i przyrzeka, że ostatni lecz nic warta jej przysięga czego dowód masz na dłoni ja na czole potu krople dobrze, że choć piszę w domu bo inaczej miałbym sople. Pozdrawiam serdecznie HJ
cezary_dacyszyn Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 i można sobie wierszem pożartować ;-) i niech inni uczą się od Ciebie, jak to robić :-)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przelewam na papier co myśli uplotą a to, że niektórzy mnie nazwą idiotą, że piszę bez sensu, że rym z Częstochowy to ja to przepuszczam przez kanał ściekowy gdyż sito zbyt małe ma oka w swej kracie dlatego nie wszystko to, co tu czytanie poezją się mieni lecz mnie się podoba i moje pisanie i moja osoba a jeśli się uda a bywa czasami spuentuję, co nieco pomiędzy wierszami Pozdrawiam serdecznie HJ
Nata_Kruk Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 wcale nie dziwi że płocha wena pieszczoty szuka czułych ramion a w siódmym niebie nawet mikrus będzie pokątnie gonić za nią... ;) ... i kiedyś... co ja piszę... już powstały nowe "kawałki", jw. Brawo za rymowane odpowiedzi. Pozdrawiam.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ileż to upojnych nocy z moją weną przeleżałem upojony alkoholem nigdy za nią się nie brałem Ileż wierszy mogło powstać gdybym umiar bardziej cenił i trzeźwiutki jak niemowlę przy pisaniu się nie lenił. Ileż jeszcze nie wiem, czego mógłbym zrobić za żywota - nie zrobiłem. Epitafium.Tu leń leży i idiota. Czyli co mój głos zza grobu się wydobył czy ten tego przebudzony po pół litrze poszukuję własne ego. Serdecznie pozdrawiam HJ
Rekomendowane odpowiedzi