Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 bojąc się by nie ujrzały dziennego światła zamykał je w szczelnym pudełku nocą zaś uwalniał po to by mogły zaczerpnąć świeżego powietrza myślał że dzięki temu w dzień nie będą próbować wydostać się z owego pudełka jednak pewnego dnia sam niechcący uwolnił je i musiał ponieść za to konsekwencje a wystarczyło tylko by sam przyznał się wcześniej do pierwszego które było jeszcze małe
Marlett Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 @Waldemar_Talar_Talar Talarku Zagadka w Twoim wierszu:) Myślę, że chodzi o marzenia, do których trudno czasem się przyznać. Świat należy do odważnych :) PozdrawiaM.
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 @Waldemar_Talar_Talar to pudełko jak puszka Pandory.
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 @Waldemar_Talar_Talar Ha, a ja postawiłam na myśli. Mnie też zwiewają. Czasem je odnajduję, a czasem przepadają. Takie nagie, bo nie zdążyłam słów narzucić, pozapinać. Dopiero co urodzone małe, głupie, straszne, rozmaite... Te Twoje znalazły chociaż miejsce w zwrotkach. Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 @Marlett Witam cię serdecznie - bardzo mnie ucieszyła twoja wizyta . Jeżeli chodzi o ową zagadkę to chodzi o kłamstwa . Ale ciesze się ze wiersz może mieć dwuznaczność . Myślałem że czytający łatwo odgadnie co miałem na myśli . Jeszcze raz wielkie dzięki za bycie . P.S. czekam na twoje wiersze - były słodkie . Miłego życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 @oskari_valtteri Witam - a ja myślałem że owa zagadka nie sprawi trudności . Jak już wspomniałem wyżej chodzi o małe kłamstwa z których po czasie przeistaczają się w duże. Jeszcze raz dzięki za bycie i poświęcenie chwili . pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 @Alicja_Wysocka Witam cię Alicjo serdecznie - dużo czasu opłynęło . Zastanawiam się czemu cię tak mało widać - twoja poezja dodawała uroku temu portalowi - była słodka . Cieszy mnie że wiersz zatrzymał - trochę mi przykro ale chodzi kłamstwa . Myślałem że wiersz łatwy do rozwiązania - ale jak widzę po wpisach wyszła niezła zagadka . Jeszcze raz wielkie dzięki za odwiedzenie . Miłego popołudnia życzę
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 @Waldemar_Talar_Talar Waldemarze, nic nie szkodzi, że nie zgadłam. Wiersz wyszedł Ci wielowarstwowy, bo czy to marzenia, myśli czy kłamstwa doskonale wpisują się w treść bez tłumaczenia. Serdeczności :)
teresa943 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 @Waldemar_Talar_Talar kłamstwo ma krótkie nogi, wcześniej czy później wymknie się i narobi smrodu... Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 @teresa943 Dobry wieczór Krysiu - dzięki za czytanie . Jest dokładnie jak wspomniałaś w komentarzu . Spokojnej nocy życzę
Rekomendowane odpowiedzi