PiątaPoraRoku Opublikowano 7 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Stoje w centrum uwagi w hipermarkecie ludzkich osądów o półkach uginajacych się od dobrych rad zapakowanych w eleganckie opakowania wspinam się mozolnie (cholera nie ma windy!) na górne pętra wybujałych oczekiwań poszukuję pospiesznie odpowiedniego rozmiaru słów w które dziś moge się ubrać Uginam się pod ciężarem toreb wypchanych ludzkimi spojrzeniami Zamykam drzwi do domu na zamek prywatności (klasa C i atest) spuszczam zasłony ciszy Nie pomoże nic
aneta michelucci Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Tobie również zafunduję moją interpretację Twojego wiersza ;-) stoję w centrum uwag markecie ludzkich mniemań, etażerek dobrych rad, pełnych półek pustych opakowań. wspinam się mozolnie ( cholera, nie ma windy ) na wyższe piętro wybujałych oczekiwań. poszukuję pospiesznie odpowiedniego rozmiaru słów, które dziś mogę ubrać. uginam się pod ciężarem kartonu, wypchanym ludzkim spojrzeniem. zarygluję drzwi zamkiem prywatności ( klasa C i atest ) , opuszczam zasłony ciszy nie pomoże nic to mój komentarz,pozdrawiam
aneta michelucci Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 czy ten wiersz przeniesiono z P do W ?
aneta michelucci Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a, i jeszcze jedno. "ę" , "ą" ! pozdrawiam serdecznie aneta
kingcc Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 kłaniam się nisko na śmietniku poezji jakie to życie jest romantyczne pozdrowienia :-)
Sol Ada Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Coz wiersz fajny,ale jakos nie czuje go.. Taki polki maket..jakos to do mnie nie przemawia.. :/ Nie uwazam ze ejst zly,tylko po prostu nie moj swiat metafor:)
Sol Ada Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Coz wiersz fajny,ale jakos nie czuje go.. Taki polki maket..jakos to do mnie nie przemawia.. :/ Nie uwazam ze ejst zly,tylko po prostu nie moj swiat metafor:)
madzik.g Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Ogólnie mi się podoba, ale wg ma małe niedociągnięcia. Uważam za niepotrzebne wtrącenie w pierwszym nawiasie - wybija z rytmu, a treść niekonieczna i bez większego znaczenia. Razi mnie też powtórzenie słowa "uginać się". Poza tym raczej pozytywnie. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi