Gość Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 BARDZO przepraszam za opóźnienie, ale ostatnim czasie mam dziwnie zwariowany okres w rodzinie i pracy, a nie chciałem typować wierszy szybko i bez zastanowienia. Mała Agatka też musiała mieć trochę czasu na zastanowienie :) Wyniki: http://www.poezja.org/nowa/inne/konkurs_poeytcki_2014.pdf W tym miejscu pragnę pogratulować zwycięzcom oraz wszystkim podziękować za udział w naszym konkursie! Wszystkie 9 osób otrzyma od poezja.org nagrodę: książkę z wierszami dla dzieci, autorstwa Jacka Cudnego. Oryginalny utwór Julii i Romea otrzymam wkrótce :) @beta_bez_alfy @Agnieszka_Horodyska @gabrysia_cabaj @tolekbanan @efemeryda2 @Alicja_Wysocka @jan_komułzykant @bazyl_post @Jacek_Suchowicz Proszę Was o nadesłanie na PW swojego adresu zamieszkania, celem wysłania nagrody! Pozdrawiam serdecznie Andrzej Sztuczka
beta_b Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Dziękuję za zabawę organizatorom i pozdrawiam wszystkich z .orgu, wygranych i niewygranych, bo ważniejsze ze możemy tu się spotkać, pośmiać, pogłówkować. bb
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Dziękuję za wyniki i bardzo się cieszę, że któryś z moich dwóch wierszyków został doceniony, nieprzyzwyczajonam do takich przygód :) Czytałam wszystkie utwory i przy każdym znalazłam w sobie rozmysł i zachwyt. PS: Na razie nożyce odzywają się po kolei ;)
tolekbanan Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 gratulacje dla wszystkich, pozdrowienia dla Agatki:-)
Kulok_the_Bo$$ Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Gratulacje dla wysokopunktowanych! Nie udało mi się wygrać, hm... Najwyraźniej ciężko jest mi do dzieci przemówić- to znak, że należy szlifować fechtunek:) Pzdr 4all
M_arianne Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Gratuluję Zwycięzcom konkursu; po przemyśleniu stwierdziłam, że werdykt jury w tym temacie jest jak najbardziej słuszny :i Gdyby nie zwrotka wprowadzająca, nie napisałabym do tego konkursu ani jednego wierszyka...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 gratuluję wszystkim Pisanie dla dzieci to jest najtrudniejszy kawałek w poezji. Mistrz Tuwim nie zostawiłby suchej nitki, ale wyszło, to co wyszło i jest ok. Swoją drogą jak wpadają w moje ręce książeczki koszmarki dla dzieci to łapię za głowę. jak można takie coś drukować. Może w przyszłości powstanie orgowy dział poezji dziecięcej Pozdrawiam serdecznie Jacek
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 angello, pisałam do Ciebie na PW, ale dodałeś mnie do ignorowanych. Wszystkim uczestnikom oraz wygranym serdecznie gratuluję :)
Gość Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Oryginał Piękna miłość, całkiem szczera, niczym Julii i Romea, scenariusze różne ćwiczy, nawet w sklepie ogrodniczym. Ta historia tam się działa. Lubą była jodła mała. Zaś uczuciem darzył szczodrze, ową jodłę, młody modrzew. Nadszedł wnet czas ciężkiej próby, bo bez lubej został luby. Biedną jodłę, zapłakaną, na wystawę mu zabrano. On zaś trafił gdzieś pod siatkę. Tam wciąż ronił łzy ukradkiem. Przyszło lato, potem jesień, a gdy minął ciepły wrzesień, naszła świat pogoda podła. Wtedy to wróciła jodła. Lecz jej modrzew, nawet w pluchę, igły miał wszyściutkie suche ! Pomyślała jodła o tym, że on usechł tak z tęsknoty. Zasmucona rzekła jodła: "Czyżbym ja go tak zawiodła ? Czuję się z tym źle, niedobrze. Skoro usechł biedny modrzew do tartaku zgłoszę się. Tam niech piła potnie mnie !" Usłyszała wtedy sosnę: "Ciut poczekaj, a na wiosnę, zmieni się w twym lubym wiele, bo pokryje go znów zieleń. Wkrótce sprawdzać to się jęło. Ożył wiosną jej ... Romeo."
Gość Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 @Alicja_Wysocka Nie dodałem :) Po prostu pernamentny brak czasu. Czekam na PW od Was z adresami i wtedy zajrzę do PW ;) Konkurs na fotoik.pl teraz daje mi czadu, a jeszcze niedługo 16 maja wystawa we Włocławku.. powoli zaczyna się robić mały organizacyjny koszmarek :) a.
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 @angello Dostałam komunikat, że dodałeś. W sprawie nagrody pisałam do Ciebie po raz kolejny i jakoś poszło, ale nie wiem czy czytałeś. Ślę serdeczności :) Ps. Adresy pewno wyślą na PW, nie myślę, że ktokolwiek zostawi wszystkim do czytania.
Gość Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To coś musiało się zrypać. a.
tolekbanan Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 szczerze mówiąc mniej mnie interesują wyniki, niż wczorajsza interpretacja aktorów. Można to gdzieś zobaczyć?:-)
Gość Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Kochani, dziękuję wszystkim za udział w konkursie. Wkrótce relacja video odnośnie interpretacji Waszych wierszy :) No i oczywiście nagrody - wysyłkę zaczynamy w przyszłym tygodniu. Przepraszam za opóźnienie, ale był straszny kocioł ostatnio. Pozdrawiam, Andrzej a.
tolekbanan Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 bardzo ciekawi mnie znaczenie słowa "wkrótce" w rozumieniu angelo
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 @tolekbanan Też jestem ciekawa video :) A książeczkę ładną szybko dostałam i dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi