zamiatacz_ulic Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Do małpy siedzącej na drzewie zwrócił się Bóg, Chciała byś rządzić Światem, jako królowa, Małpa, bardzo chętnie, o tym marzyłam przez całe Moje życie, Spełni się twoje marzenie pod warunkiem, że Zejdziesz z drzewa, Ale po co, przecież mogę rządzić całym Światem Z tego drzewa, nawet bardzo dużo stąd widzę. Nie zrozumiałaś, droga małpo, to jest jedyny Warunek, jaki stawiam, bez spełnienia jego, Nie będziesz rządzić Światem. Boże, przecież to drobiazg, poza tym, na tym Drzewie mi bardzo dobrze, to po co tu coś zmieniać. Morał na koniec pojawia się taki, Małpa dalej lubi siedzieć na drzewie, a człowiek Rządzi Światem, Każdy z nas jest przyzwyczajony w jakim pojmowaniu Został wychowany, i często mu z tym dobrze, w zasadzie To tak mu się wydaje, dziś, lecz za jakiś czas, te swoje Upodobania będzie przeklinał, przez resztę Swojego Życia.
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 @zamiatacz_ulic Ejże, popraw błędy.
zamiatacz_ulic Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Pozdrawiam jak zawsze bardzo ciepło, Odnośnie błędów, ortograficzne sprawdzałem W słowniku j.polskiego, z uwagi, że jestem Totalnym dyslektykiem od zawsze, przepraszam, że Nim jestem, taki się urodziłem, może jakąś kropkę przeoczyłem. A, z drugiej strony, może Tobie chodzi o błędne postrzeganie Przez ludzi, puki co wzorca nie znalazłem, może Ty byś, jeżeli Go znasz, mi go podała. Z góry dziękuję.
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
zamiatacz_ulic Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dziękuję za korektę. Na przyszłość się Polecam.
Miles_Kowalski Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Pani Alicjo, o co Pani chodzi, Przecież, to nie lekcja j.polskiego, Spodobała mi się ta przypowieść, Dlatego głos zabieram, taki bilbord, Ostatnio w mieście, wsi widziałem, Sztuka się tam zaczyna, gdzie Kończą się konwenanse i przyzwyczajenia.
Rekomendowane odpowiedzi