Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Roma @Roma gdybym mógł zacząć cytatem z filmu " szpiedzy tacy jak my" to napisałbym tak : "to prosty tekst jest" choć ubrany w język fizyki i matematyki. Adiabat, krzywa, chaos – to obrazy zaczerpnięte z nauki, ale użyte jako metafory relacji i przemijania. Całość jest więc krótką medytacją nad tym, że ideał trwałości i czystości jest nierealny – a każda bliskosć, każdy dotyk w końcu rozprasza się w chaosie.    
    • @huzarc troszkę w nim poukrywałam. Cudowanie, że to dostrzegasz. Dziękuję ;)
    • @Migrena to prawda, zaczyna się z niewinnej rozmowy:)
    • @Arsis ja chodzę w sukienkach cały rak, płaszczyk też mam, czapki kaszmirowe, otulacze, jest ciepło:) nie lubię inaczej, taki mam styl:)
    • Jestem tutaj z tobą Czy odczuwasz to, co ja odczuwam? Czy miłość przepływa przez nasze istnienie, czy jedynie obok nas? Dotykamy się ustami, trzymamy się za ręce. Czy to my, czy to jedynie sen? Nie udawajmy aktorów, bądźmy autentyczni w naszym uczuciu. Nasze barwy miłości blakną. Ta sama rzeka już nie należy do nas. Było wspaniale, była miłość. Każdy dzień spędzony z tobą zapisał się w moim sercu. Powrócimy tutaj, załóżmy nowe ubrania. Zmieńmy wystrój naszego serca. Miłość niech zapłonie nowym ja. Tamten związek zostawmy za drzwiami. Czy można zacząć nową miłość?                                                                                                                       Lovej . 2025-10-01                             Inspiracje . Powroty do starej miłości
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...