Ania_Ostrowska Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Zerkam na szyby rozdzwonione deszczem, park oblegany tak niedawno jeszcze gwarną dzieciarnią, a w ustronnych cieniach szepty, wyznania, czułości, marzenia - gdzież uleciało, gdzie się skryło żalić? Słońce mi wróćcie, niech piecze i pali! Niech topi lody, podwija sukienki, to smyrgnie, skoczy, muśnie całym pękiem: woni, barwności albo pszczelim graniem, cerę zróżowi bladolicych panien. Oj, chciałoby się, chciało. A tu leje, stuka i szemrze, coś gada. Wiośnieje?
maria_bard Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Znakomite...to najpiękniejszy Twój wiersz. Jakby z innej części Twojego JA. Bez matematycznych skrótów, pełen liryki, znakomitych słów dziś już zapomnianych. Mistrzostwo w całości. Gratuluję! Całuski. Elka.
Ania_Ostrowska Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 @maria_bard hehehe zdecydowanie z innej :))) ale też tak obiecywałam, kiedy byłam tu ostatnio przed dwoma miesiącami - że wrócę jak będę miała do pokazania coś w innej konwencji niż uprawiana dotychczas :) Bardzo dziekuję za Twoje dobre słowo, razem z wygraną w konkursie (bez żenady się tym pochwalę, bo cieszę się jak dziecko, jako że był to pierwszy i jedyny konkurs w moim życiu) stanowi potężnego kopa do nieustawania w pisaniu. Pozdrawiam serdecznie :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 @ Ania_Ostrowska No i to jest moja bajka. Poproszę jeszcze. W takim razie słonka życzę :)
Ania_Ostrowska Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 @Alicja_Wysocka Zatem witaj w mojej nowej bajce, Alicjo :) Dziękuję bardzo, pozdrawiam serdecznie - Ania
Konrad_Redus_Olszewski Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 bo żeby malować, trzeba znać się na barwach, fajno, dobre czytanie :)
bazyl_prost Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 @Ania_Ostrowska poezja nie może się kłócić zbytnio z dokumentami państwowymi i nie może wiośnieć w listopadzie
Ania_Ostrowska Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 @Konrad_Redus_Olszewski dobrze usłyszeć, Konradzie, dziekuję :) z tym znaniem to nie jest takie oczywiste, intuicja to potężna rzecz. Pozdrawiam
Ania_Ostrowska Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 @bazyl_prost hm... zbytnio - otwiera niemałe możliwości :) a co do wiośnienia, to całkiem jak pstro w głowie - na kogo trafi i kiedy, na tego bęc! Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Wypłynęłaś tymi rymami jak śliwka z kompotu wisienką na środek tortu - brakowało od dawna dobrego "rymnego". I zawsze wiośniana pora jest lepsza od letniej, w każdy czas ;) Pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nareszcie i w tym dziale kawałek czegoś miłego aż i mnie zainspirowało: Coś zaszeleści, w kominie zastuka i zaskrzypi, gdzie? po próżnicy szukać. Zda się ,że w ścianach tkwią dyskretne szepty niewinny buziak dziewczęco-niewieści, serce szalejące gorącego lata niezapomniany smak pierwszego ciacha i tysiąc westchnień rozlanych po kątach, których nie wolno nikomu posprzątać. .. :))) pozdrawiam Jacek
Ania_Ostrowska Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 @Anna_Myszkin dziękuję Anno; dopiero zaczynam przygodę z bardziej ustrukturyzowanymi formami i jeszcze czuję się trochę zagubiona w meandrach akcentów, średniówek, rymów i rytmów, ale bardzo pociąga mnie z jednej strony wyzwanie - żeby opanować warsztat na tyle, by te wszystkie sztywne wymogi nie były gorsetem blokującym słowa, które wydają się najwłaściwsze, ale są za długie albo nie brzmią jak trzeba, a z drugiej strony możliwość osiągnięcia formy, która wydobywa i podkreśla piękno języka. Nie mam niestety za wiele cierpliwości, więc to jeszcze potrwa :)) pozdrawiam serdecznie
Ania_Ostrowska Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 @Jacek_Suchowicz Dziekuję Jacku, bardzo podziwiam Twoją biegłość, strofy brzmią tak naturalnie lekko, jakby same garnęły się pod palce :) u mnie każda rodzi się z dziesiątków skreśleń i poprawek. Pozdrawiam też :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesteś bardzo miła - dzieki Ja też kiedyś dużo kreśliłem poprawiałem i było wszysto nie tak ćwicz - siebie swój chahakrer cierpliwość czytaj i zmieniaj po tysiąckroć aż będziesz sama zadowolana chcę widzieć jak z rymów wydobywasz piękno języka polskiego :)) pozdrawiam Jacek
Ania_Ostrowska Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 @Jacek_Suchowicz i tak mi mów :) nie ma to jak dobra motywacja :) a gdyby nie sprawiło Ci kłopotu by mi podesłać namiar na znaną Ci stronę w sieci z dobrym materiałem teoretyczno-dydaktycznym - byłabym wdzięczna.
LadyC Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 się można rozochocić i za autorką wraz - oj chciałoby się chciało ... a póki co pogoda sprzyja więc trzeba jednak chcieć PS fajny liryk
Jimmy_Jordan Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 dla podwiniętych sukienek zawsze tak, natomiast dla wiersza mam uśmiech i postulat wymiany kończącej dystychy. pozdrawiam :D, J.
Ania_Ostrowska Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 @LadyC dziękuję :)
Ania_Ostrowska Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 @Jimmy_Jordan Jimmy, mów do mnie proszę bardziej łopatologicznie, a nie językiem dla wtajemniczonych :) sprawdziłam w słowniku co to "dystychy", ale nic mi to nie pomaga zrozumieć "postulat wymiany kończącej dystychy"??? Bardzo proszę!
Jimmy_Jordan Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 o kurcze, dystychu :D nie dystychy ;)
Rekomendowane odpowiedzi