Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dotknij mnie szeptem,
dotknij myślami, słowami,
nie czyń tego jeszcze.
Dłonie w kieszeni schowane,
mów do mnie proszę,
patrząc prosto w oczy.
Niech napięcie rośnie,
wir namiętności.
Rozbieraj mnie wzrokiem,
przenikaj me wnętrze,
niech się rozpala,
żarzy z podniecenia.
Oddech przyspiesza,
serce szybciej bije.
Ręce do mnie wyciągasz,
chcesz mnie złapać,
mój obraz ginie...

Opublikowano

@Pomyłek_Stokrotny
Zostać nie mogę ,
nie powinnam
zakazane mi to.
Tyś mym marzenie,
iskrą nadziei.
Kochając mnie
zdobywaj,
szczyty gór.
Może sie uda
iskra zabłyśnie
miłość rozwiązanie ma.
I zostane juz na zawsze
nie tylko w marzeniach i snach

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

szeptem dotykam Cię w myślach
słowami to robię, nie czyniąc nic więcej
zatrzymaj swe dłonie,
szelest mieszanych rzęs odważny
dociera do Ciebie obnażonej
wstyd podnieca Ciebie, prawda?
podoba Ci się jak dyszę, męczę się z pragnienia
dalej nie chcę byś ginęła
więc powstrzymuje się od wyciągnięcia rąk
wolałbym Cię w słowach, bardziej bezwstydną
oswojoną ze słowami, poezją myśli, dotykiem słów
dotykiem
bądź taka

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Szukanie igły w stogu siana to trudne zadanie, ale pewnie jest no sposób. Tak jak szukanie narzeczonej już odkrytej :)
    • @Lumen Astralis   Nie, tekst został prawidłowo umieszczony, dajmy przykład: "Pan Tadeusz" - Adama Mickiewicza - jest prozą napisaną wierszem, prócz: inwokacji - to już liryka.   Łukasz Jasiński 
    • jego życie jego śmierć gówno was obchodzi czym dla niego jest   pilnujcie własnych dróg  nie okłamujcie się że proste są   przecież on dobrze wie jak bardzo boicie się własnych cieni   jego życie jego śmierć zrozumcie to proszę nie wpieprzajcie się   
    • To i ja o iskrach, sprzed 15 lat, bb   Słowa to tylko słowa a ja żałuję tych co błysły iskrą w kominku czoło rozgrzały zgasły w pamięci układ znaków dźwięk melodii linia sensu niby nic a jednak
    • @MIROSŁAW C.   A ja bym poddał badaniom genetycznym haplogrupy, testom na inteligencję i badaniom psychiatrycznym największych przestępców polskich - Adama Bodnara, Wandę Nowicką i Romana Giertycha - oni powinni być ścigani przez Interpol na wniosek Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości w Hadze.   Łukasz Jasiński    @MIROSŁAW C.   Jakoś ostatnio nudą wieje na tym portalu... I pewnie Polacy siedzą przed telewizorami i oglądają telenowelę pod tytułem - "Niebieska Karta" - gdzie pięćset młodych policjantów - samobójców - z bronią po lesie ściga Tadeusza Dudę - nie mylić z Andrzejem Dudą i Piotrem Dudą i to nic innego jak zasłona dymna - celowe odwracanie uwagi od poważnej sprawy - uznania ważności wyborów prezydenckich i zaprzysiężenia pana prezydenta elekta Karola Nawrockiego, wystarczy: trzech snajperów z Wojsk Specjalnych i po sprawie - ten kłusownik to tak naprawdę oficer rezerwy Ludowego Wojska Polskiego i tyle na ten temat.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...