henryk_bukowski Opublikowano 26 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 podpaliłaś świece na mojej scenie jest jaśniej z zakamarków wypełzają nieśmiało on trzyma ją za rękę ona jeszcze nie wie zwrócą się ku sobie nim zegary staną nim wywrócą stoły kiedy i dlaczego on ją wziął na ręce sufler zdmuchnął świece to co będzie dalej dopisze kelner lub proza
bazyl_prost Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 @henryk_bukowski myśle że tu jest miejsce na wrażliwość kochanków, nie wchodzenie w butach w pościel
henryk_bukowski Opublikowano 26 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 @bazyl_prost tak..tutaj to już... "widz":) jest usytuowany naprzeciwko niedookreślenia i niedomówienia.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 " nim zegary staną" - Heniu, do tego momentu czyta się i czeka na ... ,bo reszta bez pomysłu A , tytuł beznadziejnie oklepany. pozdr:)
henryk_bukowski Opublikowano 26 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 @Mariusz_Sukmanowski ..Twój odbiór..Twoje prawo:) Chociaż motyw z "wywróconymi stołami" i "kelnerem"..wydaje mi się "sztuką w sztuce":) poza tym ....gdy kiedyś "rozbierałem" dziwki na oczach swiata..to tutejsi latryniarze bili w dzwony:)..wiec sam już nie wiem..co lepsze - pozdrawiam ..co do tytułu..masz rację..nie przyszedł mi lepszy do głowy:)..i z tego powodu nie rozpaczam.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 @henryk_bukowski Myślę ,że bycie kimś innym kim jesteś to mocno wbrew tobie:) Co lepsze: złoty środek:)))))))))))))))
henryk_bukowski Opublikowano 26 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 @Mariusz_Sukmanowski ...no wiesz!..jak to powiedzieć:)..nie staram sie być nikim innym!:)..pewnie to stany zakochania tak mają..i czasem coś.. tam się "grezdnie"..nawet tych kilka nienatarczywych strofek..może zmienić stan skupienia:)...ot..i cały motyw:)..powstania "arcydzieła".
Stary_Kredens Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 No i jest liryzm pozdrawiam Kredens
henryk_bukowski Opublikowano 26 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 @Stary_Kredens Brawo!:)
Jolanta_S. Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 @henryk_bukowski zapaliłaś "świece" bo widzę wozy strażackie, w czerwieni jakby płonęło całe miasto i one też a, później sufler gasi ogień ;)
henryk_bukowski Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 @Jolanta_S. ..Jolanta:)..dobrze kombinujesz:)..akcja dzieje się w Rzymie:)
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Wow dobre. Można dopracować ale oddaje obraz współczesnych tzw kompabitylności międzyludzkiej. Nie będę słodził jest przekaz i wielu nie potrafi w tak prosty sposób jak pan jego pokazać. Dla mnie się podoba. Pozdrawiam
henryk_bukowski Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 @Devil_de_la_Muerte_ ..miło mi..Markizie:) - do nastepnego! - pozdrawiam Heniek
teraa Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 najbiedniejsza końcówka jaka mogła być. kompletnie nie w moim stylu (zresztą mam nadzieje, że 'bukowski' to nie pseudonim, bo by obrażał tą grzeczną formą), ale jakoś chyba rozumiem zastosowaną formę i dziwacznie urzekło: "nim zegary staną nim wywrócą stoły" mimo tych ckliwości kiedyś lądowały takie teksty w warsztacie.
Rekomendowane odpowiedzi