Sebek..._ Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 żar przyczyn - dóbr modlitewnik zbyt czarno na białym gdy ja tutaj tonę w kolorach z serca do głowy i z głowy do serca przelewane potoki istnień nieporadnych w przetrwaniu przydawki, przydomki z gardeł złaknionych, sparzonych warg z moich rąk urobionych po łokcie bólem tej Ziemi braci i sióstr na wyjałowionej glebie twardość drzew osamotnionych blask ze źródeł mniej lub bardziej pozornych cienie na drodze: spotkany chłopiec o słomkowej duszy i kapelusznik z brzytwą zaciętych ust
andrzej_barycz Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Proponuję bez cierpiętniczego, egzaltowanego środka. Aby ogarnąć "ból tej Ziemi", czasami wystarczy/ warto skupić się na jednym człowieku... żar przyczyn - dóbr modlitewnik zbyt czarno na białym gdy ja w kolorach na wyjałowionej glebie twardość drzew osamotnionych blask ze źródeł mniej lub bardziej pozornych cienie na drodze: spotkany chłopiec o słomkowej duszy i kapelusznik z brzytwą zaciętych ust
LadyC Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pan wydobył z tego tekstu duszę podoba mi się 'chłopiec o słomkowej duszy'
Malarz_ Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 ,,gdy ja tutaj tonę na kolanach" Przegadane okropnie wystarczy gdy tonę, dalej jest podobnie i manifest wyszedł z ciekawego zamysłu.
Rekomendowane odpowiedzi