Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Somnia   "Nim uchylę swoją korę" - to piękny obraz otwierania się na drugiego człowieka. "Złączone nitki w pajęczynie" - kruche i mocne zarazem. Dokładnie tak, jak prawdziwa bliskość.  Piękne są obrazy w tym wierszu. :) 
    • @Sylwester_Lasota   Świetny wiersz z humorem, autoironią i sporą dozą szczerości - autor nie udaje świętego, ale też wyraźnie zna granicę. Ego głodne, ale sumienie czujne. :)
    • No powiem Ci że mnie wciągnął ten tekst  A wiesz że czasami jest tak że nawet jak się nie chce to i tak znajdzie się amator nagłych podrywów  Mnie np dziś Pan na przystanku bardzo próbował wciągnąć w niezobowiązujący flirt bo mu się kolor włosów spodobał  I ani mąż ani wzmianka o dzieciach nie ugasiły słowotoku ku uciesze podróżnych  Bo na moje nieszczęście jechał później tym samym autobusem  Sam widzisz od szaleńców nie uciekniesz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najbardziej niepokojące jest tu chyba to, że komputer niczego Filipowi nie zabrał siłą - tylko bardzo cierpliwie sprawił, że sam zaczął wybierać klatkę.   I właśnie dlatego ten tekst działa mocniej niż klasyczne science fiction: bo wygląda jak coś, co już dawno się zaczęło.
    • Najbardziej zadziwia chyba to, że Szekspir pisał o królach, wojnach i dawnych epokach, a tak naprawdę ciągle pisał o człowieku, który niewiele się zmienił.   I może dlatego do dziś jeszcze 'się o nich gada' - bo nadal umiemy rozpoznać siebie w tych wszystkich Hamle­tach, Learach i Otellach.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...