Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę kochać
dziurkę mam w sercu
krew mnie zalewa całą.
Inni mi mówią
że to nie ważne
bo mogę nie wstać rano.

Męczy mnie nawet
sama tęsknota
i parzy mnie moje ciało.
Podjąć ryzyko
czy w wiedzy wytrwać
bo wiem że będzie bolało.

A jeśli zginę
z innej przyczyny
i diabeł z aniołem staną:
konto jest czyste,
rachunek pusty
w jej życiu nic się nie działo.

Opublikowano

Bazylu
świadomą grafomanię uprawiam
myśli w wersy składam
lustra szukam.
Przy takiej produkcji
trudno wciąż szczyty zdobywać
Uczę się przez doświadczenie.

I sugestia:
widzisz "Rymowanki" - nie chcesz to nie wchodzisz.

Opublikowano

Bazylu,
nie czuję się twórcą, recykling uprawiam.
Słowa mają moc.
Albo pękają jak bańki, emocja opada.
Albo pączkują, myśl inspirując.

A to w nawiązaniu do zabawy ;)

Przyduszam mą duszę do ziemi uparcie,
I jęczy, i krztusi się, walczy zażarcie.
Szarpnęła za struny i leje wspomnienia.
Zawodu, tęsknoty, zadość uczynienia.
I śmieje się, wzdycha, zaboli i pędzi.
A tak to to było, a tak tototo... Juhuuuu!

Opublikowano

Dzięki Aluno, że odpowiadasz.

Rymowanki pomagają mi się skoncentrować, wyczyścić myśli, obejrzeć słowa, wylać emocje, albo do nich się odwołać, gdy je mruczę w formie mantry.

To zabawki tylko, piszę je bez misji. Ale chciałabym się ćwiczyć w rozumieniu innych, i lepszej w nich komunikacji.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Strach
trach
bach
i ach
bo nagle
obraz widać
z innej perspektywy
huk
szok
mrok
tchu brak
i komfortu.
Tu ziemia - woła
instynkt przetrwania.
Czas leczy rany.

Trzeba upaść,
żeby coś naprawdę
w sobie zmienić.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka wiem. Ale w dzieciństwie. Wieczór, babcia gasi światło, a ja z latareczką "pożerałem" pachnące książki. Nie ma takiej gumki na świecie coby te wspomnienia wytarła.     A tak przy okazji, bo mi się wspomniało. O Paganinim. Codziennie jeździł na koncerty do Rzymu. W pewnym miejscu był pałac a przed nim , na fotelu siedział mężczyzna. Paganini był nim bardzo zaciekawiony. Kazał zatrzymać powóz. I oglądał scenę jak do siedzącego mężczyzny podchodził służący i podawał mu leżące na tacy pistolety. Mężczyzna brał każdy z nich i strzelał w powietrze. Służący zabierał je na tacy, szedł do pałacu aby je nabić i wracał. Mężczyzna strzelał. I tak w kółko. Paganini zapytał wożnicy kim jest ten mężczyzna. Wożnica odpowiedział: To bawi się Lord George Byron.   A tak mi się wspomniało :)       @Roma dobrze :)    
    • @Berenika97 z tego co zauważyłam to podchodzisz do tematów z bardzo dużą wrażliwością i zrozumieniem. A to, że masz odwagę pisać na trudne tematy, podziwiam bardzo, bo mi takiej odwagi brakuje. Jeszcze raz gratuluję wiersza i dobrego dnia życzę :)
    • @Annna2Doświadczenia mojej rodziny (bardzo złe) spowodowały, że nie przyjmuję bezkrytycznie żadnych doniesień medialnych ani nie mogę zaufać nikomu z tzw. "elity" politycznej.  Manipulacja ludźmi, społeczeństwem weszła do struktur państwa i do mediów tak głęboko, że stała się jego "krwioobiegiem". Mam wrażenie, że nikt już temu się nie sprzeciwia. 
    • @Migrena postaram się :) dziękuję pięknie :)
    • @Waldemar_Talar_Talar Tym razem trafiłeś we mnie :)  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Podobno ludzie naprawdę chorzy na głowę - nie wiedzą, nie dociera do nich prawda. Raczej uważają, że dookoła sami chorzy, a oni akurat są zdrowi. Może to i dobrze, mniej cierpią. To coś na podobieństwo słabego wzroku, kiedy patrzysz w lustro, Twoje oczy przekłamują i mówisz sobie - nie jest źle.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...