mars Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 misiu-pluszaku zeszłej nocy chciałeś zdławić mój oddech zdra- dziecko żegnaj pisanko-podróbko skośnooka pchająca swój wzorek pod choinkę żegnaj masełko dietetyczne co jako towot w łożysku tocznym raczej pracować możesz żegnaj moja dziewczyno ze zdziwionym makijażem o gumowym dotyku piersi i sfałszowanej gwarancji żegnam cię 'tu i teraz' nieokrzesaną ironiczną mdłą zasypiam do mojego świata samczego piękna istoty tam misio jest grizzlym na celowniku winchestera w sejfie pisanka jajkiem faberge masełko - emulsją do opalania a lalunia barmanką spijającą namiętnie z ust mych zamówie- nie na wpółszaloną margeritę w słonecznej marinie nadświadomości
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 protestuję przeciwko oczernianiu misia. jest niewinny! cóż że chiński... ;) pozdrawiam i do poczytania :)
bazyl_prost Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 jakieś to pełne jadu jeśli to od lucyfera to sam zrozumie
mars Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Przepraszam wszystkich czytelników, ale podgląd w edytorze zrobił mi psikusa i wkleił połowę utworu. Teraz mam nadzieję to ma sens ;-)
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 a myślałem, że tylko mi to się zdarza :))))
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 i chyba niedopowiedziany bardziej mi się podobał :)))
beta_b Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Poczułam się zaatakowana dokładką. Pierwsza cześć smakuje, i po piersi syci.
bazyl_prost Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 wóda to nie nadświadomość współczuje autorowi
mars Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Dzięki za cierpliwość i czytanie ;-)
Hannah_K Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Każdy ma takiego misia, na jakiego zasłużył. Dziecięcy pluszak podrósł i przeistoczył się w grizzly, patykowa strzelba w winchestera a konik na biegunach w motor czy inny pojazd. I tylko wewnątrz pozostaje dobrze ukryte dziecko. Nawet sny stają się dorosłe. I bywają bardziej prawdziwe niż świat realny, który przestaje być naturalnym. pozdrówka X, niezmienne :)
mars Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Au, przejrzałaś PLa na wylot. Dzięki za czytanie i pozdrówka ;-)
aluna Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 Misie widzi i nie tylko , ma swój osobliwy nastój , klimacik i przekaz ! Pozdrawiam autora! To coś do smarowania łożysk nazywa się towot czy tawot? Co jak co ale mam prawo jako kobieta nie wiedzieć?! Pewnie towot , bo panowie zabrali głos, jestem w błędzie?!!!
mars Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 towot. Od nazwiska twórcy - Tovotte'a ;-) Dzięki za poczytanie
al_meriusz Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 według mnie nadświadomość nie zawiera w sobie (w opisywanym zakresie), deklarowanej w tytule, wątpliwości muszę rozumieć, że wiersz obnaża bezdenną chełpliwość podmiotu i jego podporządkowanie się presji 'głównego nurtu'; zapewne w wyniku życiowych rozczarowań i zmęczenia myśleniem pozdrowienia ps zastanawiam się: 'co raczej jako towot w łożysku tocznym pracować możesz' nie byłoby stylistycznie i treściowo jaśniej?
mars Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 To "raczej" konkretyzuje fakt kiepskiej jakości masła; jednakże brak tegoż nie powoduje niezrozumienia intencji autora ;-) Dziękuję za przemyślenia
al_meriusz Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 to prawda :-) można ten zgrzycik odczytać jako celowy zabieg
M._Krzywak Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 Jakoś bardziej odnajduje się w takiej poezji, tutaj przynajmniej jest jakaś myśl, jakaś weryfikacja świata, przekazanie czegoś, a to już coś więcej niż piszczenie, jakiś się jest wielkim poetą, jak to tutaj często się zdarza. Pozdrawiam i wysyłam rekomendacje do Z.
Rekomendowane odpowiedzi