Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kwiatowe anioły

anioły nie są białe
noszą chabrowe sukienki
albo makowe

mieszkają w kwiatach
i płaczą kroplami rosy

a kiedy budzi je
poranne słońce
wyfruwają motylami

:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Jadąc spokojnie przez cichy kraj Nie muszę ukrywać zamiarów:  chcę słyszeć zboża i Boży dar - zadumy i umiaru Noc w tłucze się w gwarnym namiocie: fast foody, wyciągi z karty I tylko w sercu cichy huk - spójnością na ćwiartki rozdarty Chcę w środku nocy na mapie snów odnaleźć punkt: ''lunatyzm'' Wyjść z labiryntu letniego dnia - wieczorem do ciebie trafić Powiedzieć ci koniecznie to, co kneblem pięknego miasta,  parapetami bezwolnych snów  do rangi ... miłości urasta Ściskasz mnie w talii,  tasujesz - to nic, że obrastam tłuszczem Kupiłam spory kawał nieba - przejrzyjmy się! We wspólnym jutrze ... ?  
    • @UtratabezStraty   Rozumiem i  życzę powodzenia w pisaniu powieści - niech ta „wygodna pozycja" okaże się twórcza.  
    • @Posem @Simon Tracy @Lenore Grey @Wiechu J. K. @Ewelina @Rafael Marius @Andrzej P. Zajączkowski   @LessLove @Poezja to życie @Robert Witold Gorzkowski        Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :) 
    • Bez pożegnania wypadła z rąk - prosto w siano. A świat runął.   Miliony źdźbeł, każde podobne, każde szepcze: „to nie ja”.   Szukam.   Tłum szepcze: odpuść, można żyć bez igły. Więc niektórzy przestają, budują domy ze słomy, by zapomnieć, że czegoś brak.   Ale ja pamiętam.   Bo czasem, między jednym źdźbłem a drugim, coś błyska, światło czy nadzieja,   uparcie cicha pewność, że warto klęczeć w sianie jeszcze jeden dzień.
    • Zaplanowane   Dzień i noc Oddychanie i … A może   Zamknięte powieki szykują sen Za siedmioma chmurami Tańczą   Cisza poukładała klocki Wieżowce Szklane domy   Zapytam o księżyca drogę Pewnie pod łóżkiem najlepiej odpowie kurz i już
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...