Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Raz w Egipcie, wujo Jurek w wielkiej fali zrobił dziurę. Przez tę dziurę schodził na dno, tam ukwiały dwa zagadnął. Rozmawiali o pogodzie i o soli w morskiej wodzie, o potworach z morskich głębin, których boją się błazenki, o tym, czemu słońce świeci i w co bawią się dziś dzieci. Rozmawiali o kosmosie i swędzeniu wuja w nosie. Wszystko trwało pół godziny i pożegnał się wuj z nimi, potem zaraz na ląd wrócił, czym ukwiały dwa zasmucił. Jeśli myślisz, że kłamałem, albo bajkę napisałem, porozmawiaj z wujem Jurkiem, zapalonym płetwonurkiem. * Blue Hole - http://pl.wikipedia.org/wiki/Blue_Hole 2
aluna Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Świetny wiesz Sylwku! Link poczytałam- zdjęcie super! Pozdrowienia dla wuja Jurka! No i do poczytania! Hanka
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Haniu :) pozdrowienia przekażę :) do poczytania :)
Joanna_Soroka Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Bardzo sympatyczny wierszyk :) Myślę, że dzieciom się spodoba
marek_miros Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 No widzisz. I wiesz o co mi chodziło. Można z klasą i kulturą. Aż przyjemnie czytać. Do Twoich wierszy nie da się nie uśmiechnąć. Ale i tak spróbuję zepsuć powietrze dodając alternetywne zakończenie: Z głębin Jurek wracał chybko chciał zagadać jeszcze z rybką a ta stała się rekinem myślał Jurek - nie wypłynę lecz wrażenia z dna morskiego z pewną "klątwą" też do tego takiej mu nadały mocy że wystrzelił wzwyż jak z procy Pamiątka z Egiptu nowa to choroba kesonowa Pozdrawiam ))))))))))MM 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :) pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku :))), Ty to potrafisz poprawić mi humor :))) serdeczności bez ości :)
Hannah_K Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 jeszcze zejdzie do nich nie raz bo przez dziurkę w morskiej fali może spełniać swe marzenia i odwiedzać dwa ukwiały :)
Emanuel_Wójcik Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 "Lepiej śmiechem jest pisać niż łzami. W śmiechu jest całe bogactwo człowieka" Franciszek Rabelais :)))) pozdrów ode mnie wujka Jurka!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ci jeszcze coś opowie myśli łażą mu po głowie zwłaszcza kiedy tkwi w głębinach wie o skututkach i przyczynach wie o smaku coca coli oraz morze kto nam soli o głębokiej czerni sadzy i kto stale zileska sadzi czemu ryby wciąż pływają a na polu czmycha zając czemu kury znoszą jajka ale to już inna bajka pozdrawiam Jacek 1
Nata_Kruk Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 ... mieć takiego wuja, który by na nurkowanie chciał porwać, też bym zagadała... "o soli w morskiej wodzie".. ;) Sylwek, dla dzieci b.odbry.. powinien pobudzić ich wyobraźnię. Pozdrawiam.
Hannah_K Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ci jeszcze coś opowie myśli łażą mu po głowie zwłaszcza kiedy tkwi w głębinach wie o skututkach i przyczynach wie o smaku coca coli oraz morze kto nam soli o głębokiej czerni sadzy i kto stale zileska sadzi czemu ryby wciąż pływają a na polu czmycha zając czemu kury znoszą jajka ale to już inna bajka pozdrawiam Jacek morze soli sampo-młynek z Kalewali co godzinę górkę soli biorą fale i przenoszą coraz dalej :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kryzys dopadł wujka Jurka, portfel znacznie mu odchudził. jednak zawsze gdy go spotkam, to marudzi, że się nudzi. że mu tęskno do ogrodów kolorowych raf pod wodą i do tego mi się żali, że nie zamknął w morskiej fali tej zrobionej kiedyś dziury, jednak teraz jeździ w góry. dzięki za wierszyk :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cokolwiek by to nie znaczyło - dzięki :) pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z pewnością przekażę. dzięki i pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a w tej bajce różne dziwy bo ten wujek jest prawdziwy i gdy czasem nie nurkuje to czymś innym się zajmuje jeździ czarnym motocyklem i ma łyżwy bardzo szybkie lata także samolotem i ogródek czasem skopie sam naprawdę bez pomocy remontował swój motocykl biega, skacze, podróżuje, nigdy chyba nie próżnuje i wesoły jest nasz wujek nawet jeśli nie nurkuje dziękuję, Jacku, za sympatyczną kontynuacje bajki. pozdrawiam serdecznie i do poczytania :) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Nato :) również serdecznie pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to jest naprawdę niezłe :))) jeszcze raz dzięki i jeszcze raz pozdrawiam. do poczytania :)
sława_zaczek Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 poczytałam wnukom sie spodobało :D To mali wdziećzni czytelnicy!! Pozdrawiam Sylwku!!
Rekomendowane odpowiedzi