beta_b Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zatrzymałam na dłoni motyla chwila niech trwa. Zastygłam w niego wpatrzona zaręczona z motywem na skrzydle. Jam królowa, Ty paź mój. Wsadzę Ciebie do słoika. Dotyka śmierć przez uduszenie. Z pudru otarta otwarta do serca brama. Jam królowa bez pazia. Nie zatrzymam cię w niewoli. Pustka boli ale jak zechcesz, to wrócisz by dzielić ze mną tę miłość do kolorów. 1
Anonimowy Huzur Mirahi Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 "Wsadzę Ciebie do słoika." Uważaj by on Ciebie tam nie wsadził. Ale kto tu jest w niewoli "miłości do kolorów" Radzę: Myśl wnikliwiej! uważaj na motylka jak na siebie.
beta_b Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Rymowanka jest o procesie. W trzeciej zwrotce przychodzi refleksja, i "otwarta do serca brama", czyli wcześniej serce było zamknięte. I nie ma niewoli - "jak zechcesz, to wrócisz". A "miłość do kolorów" miało był klamrą do motyla. :) Ale chętnie posłucham innych pomysłów na zakończenie. I nie rozumiem: "myśl wnikliwiej". Co tu się nie zgadza? Dzięki za komentarz, i krytyczny odbiór tekstu. b
Anonimowy Huzur Mirahi Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Czy rada musi być krytyką? W żadnym razie! Proszę Pani, niechże ta obrona wybujała w słuszność swojego przekonania o tym, że sie tu wszystko zgadza - zniknie jak najprędzej. Może wówczas zobaczy Pani, że ból może zaboleć bardziej po straceniu siebie niż tylko motylka. A może zacznie Pani pisać po prostu bardziej zrozumiale, żeby nie było takich niejasności.
beta_b Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 [quote] A może zacznie Pani pisać po prostu bardziej zrozumiale, żeby nie było takich niejasności. I to sobie biorę do serca. Nie zawsze to co dla mnie jasne, innemu wyda się takie same. Dlatego warto filtrować przez ludzi własne wyroby. Sprawdzać, czerpać, doskonalić :) Dobrego dnia, b
Rekomendowane odpowiedzi