Anna_Myszkin Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 nitka coraz dłuższa wstydzi się przekroju przed szpagatem na końcu zachłyśnięty powietrzem latawiec - - ja bez sternika
Magdalena_Blu Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Im więcej razy go czytam, tym odkrywam nowe wątki:) Fajne. Pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Masz rację Aniu , nić coraz krótsza, bez sternika ciężko...! Pozdrawiam! Hania
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 I tyle z naszej emancypacji... ;) Lubię takie wymowne mini. Serdeczności, Grażyna :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Jeden człowiek "serwuje" na orgu od czasu do czasu dobre miniatury (nie wszystkie). Trzy wersy bardzo smakowite.Pomyślałbym co zrobić ,żeby uniknąć czegoś takiego: bez ciebie ja bez sternika To nieszczęsne "bez" w ilości niepotrzebnej, jak na miniaturkę. Oczywiście "bez"sensu się czepiam:) pozdr
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 bardzo dobra miniaturka, przepełniona refleksyjną tęsknotą do drugiego człowieka. pozdrawiam i do poczytania.
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Doceniam Twoje zdolności czytelnicze, Magdo, i miło mi, że wpadasz z komentarzem :) Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym razem akurat dłuższa i cieńsza, a bez sternika - jednemu tak, a innemu lżej ;) Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za czytanie i "wymowne". Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wcale nie bez sensu, Mariuszu, bo jak tylko klepnęłam, natychmiast pożałowałam "beza" w tytule. (Gdzie indziej nazywa się "między nami".) Wiem, że zdarza mi się popełnić bubla, ale się nie poddaję ;) Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwestrze, miałam nadzieję, że da się ją czytać właśnie tak... i jeszcze odwrotnie, bez gubienia sensu po (krótkiej, co prawda), drodze ;) Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za "przyodzenie" wieczorne ;) Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Wiem, wiem - wiosna, ale ja podziękowałam jedynie za przywołanie ody ;)
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Niech Cię te skrzydła niosą nad poziomy, nie tylko w poezji ;)
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwestrze, miałam nadzieję, że da się ją czytać właśnie tak... i jeszcze odwrotnie, bez gubienia sensu po (krótkiej, co prawda), drodze ;) Pozdrawiam :) no tak, rzeczywiście da się odwrotnie też, chociaż zachłyśnięcie po oderwaniu silniej sugeruje tę pierwszą wersję :).
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Nie dyskutuję wcale z takim odbiorem - bywa, że zaplączę niechcący, ale nie tym razem :)
Penelope_Coal Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 samo orzeczecznie "bez ciebie" jest pozytywne w tym sensie, że pośrednio pozwala uświadomić sobie zaistnienie jakiejś relacji. To jest ok i fajnie brzmi. Pozdrawiam, Penelope
innocenty_prędki Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 "- ja bez stanika " tak przeczytałem w pierwszym odruchu, oczarowany obrazem, zachwycony smakiem, niestety - czar prysł z kolejnym czytaniem, wiersz utracił kształty, smak znijaczał... szkoda ;( pozdrawiam, Centek
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Samego wyrażenia "bez ciebie" też się nie czepiam - może mieć pozytywny albo negatywny wydźwięk, ale "dwie bezy" tłoczą się na tak małym talerzu ;) Pozdrawiam.
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam jedynie zapis doznań smakowych, więc nawet gdybym chciała zmienić "przepis", nie dysponuję żadnym konkretem od rozczarowanego "konsumenta". (Swoją drogą, u większości ludzi kubki smakowe działają na odwrotnej zasadzie.) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi