zbyszko Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 "Zbyt odległa dla mych dłoni, ze snów moich wciąż uciekasz. Niedosięgła dla ust moich, myślom stajesz się daleka." To pozostawiam bez komentarza myślę, że jest tutaj jakaś żywiołowość, ejakulacja nastroju smutku i przygnębienia, przemijalność więzi nałożona na nasze przemijanie "wicher hula wśród naszych dróg" - nieco sztuczne, jednak wolałbym - po drogach - i wtedy łatwo o siły(wiarę) modlić się do Boga Zabieram sobie nastrój. Pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Toć żartuję, Sylwestrze. :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Zbyszku, co do pierwszej uwagi, tej bez komentarza, w zupełności się z Tobą zgadzam. w ogóle, ten fragment wyszedł mi jakiś taki discopolowy :), spróbuję jeszcze coś z tym zrobić. jeśli chodzi drugą uwagę, to też mi się nie podoba to hulanie wśród dróg, ale na razie nie mam pomysłu jak to zmienić, a Twoja propozycja, chociaż poprawna gramatycznie, zaburzą rytm, więc póki co zostawię jak było. może później coś wymyślę :) dzięki serdeczne za komentarz jakich bym sobie życzył więcej :) pozdrawiam i do poczytania :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Toć żartuję, Sylwestrze. :) no i dobrze :) pozdrawiam :)
Sztacheta Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Ten wiersz chciałabym usłyszeć jako balladę, podobałby mi się bardziej, bo im rzewność o wiele bardziej przystoi. Sztacheta
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 zanuć, a usłyszysz :))) dziękuję za czytanie i pozdrawiam :)
Sztacheta Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obawiam się, że zepsułabym cały Twój wiersz. Niestety, fałszuję jak mało kto. No ale z drugiej strony kto widział kiedyś żeby Sztacheta cokolwiek nuciła? Sztacheta
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 e tam, mnie już chyba nic nie zaskoczy :))) tyż strasznie fałszuję :) pozdrawiam :)
Emanuel_Wójcik Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 ojjjojjjjj... jakim cudem mogłem przeoczyć taką piękną balladę? Miałem właśnie Ci napisać o tej zwrotce którą zacytował "zbyszko" bo rzeczywiście coś zgrzytała ta strofa( jakby ją shazza śpiewała:) ale, widzę że ją wypieprzyłeś ( i bardzo dobrze) teraz nie mam się do czego przyczepić:) a ballada brzmi jeszcze bardziej zajebiście! pozdrawiam.
PaULA-nowa Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 No i tym razem jest romantycznie, tęsknie, śpiewnie, jak zwykle lubię do Ciebie zaglądać. Pozdrawiam:) NOWA.
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie lubię tego słowa, ale dziękuję za wyrazy uznania :))) pozdrawiam serdecznie, Emanuelu :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi, Ulu :) dziękuję i pozdrawiam :)
Arksi_ Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 A wody płyną, płyną i płyną, a wiatr obłoki w przestworzach gna. A wody płyną, płyną i płyną, a wiatr po lesie szumi i gra Lecz wody płyną, płyną i płyną, a wiatr podnosi pył z polnych dróg. Bo wody płyną, płyną i płyną, a wiatr tumany przez pola gna. Wody zaleją wspomnianą chwile, a kurz przysłoni, miniony czas. Powtórzenia są co drugą zwrotkę więc brakuje jednej zwrotki ) pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 nie brakuje, Arksi, tak miało być :) dziękuję za pochylenie się nad wierszem :) pozdrawiam :)
Arksi_ Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Być może tak miało być ale też może być inaczej )
Roklin Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Wspaniała ballada, brakuje tylko gitary (klasycznej bądź akustycznej), śpiewaka i wiatru w polu. Lubię takie piosenki, nastrojowe, długie i nostalgiczne. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Roklinie, dziękuję :). pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Zalałeś mnie tym :"... Jeszcze we mnie jest nadzieja, iskrą jeszcze tli się, żarzy, której wody nie zalały, której wicher nie zagasił." I do poczytania ! Hania
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 tylko mi się nie utop, Haniu. pływaj! :))) pozdrawiam serdecznie :) i do następnego :)
Rekomendowane odpowiedzi