Grzegorz_niewiem Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Owiane chłodem sny o minionych srebrnikach każda gorzka chwila osładzana przez barany byt schowany w zegarku między wskazówkami splamione ciszą dni spleciona sentencja
Marek_Dziekan Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Nie wkradł się błąd? nie powinno być sentencją? Tak już bywa życie jest pełne nie tylko człowieczych upadków ale i wzlotów. Wiem, skomentowałem banalnie ale to jedyne co przyszło mi na myśl o tym wierszu.
Marek_Dziekan Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Nie dopisałem,że wiersz mi sie podoba i zmusza do refleksji.
Grzegorz_niewiem Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 wiesz nie wiem czy błąd długo myślałem nad zakończeniem i po prostu tak zostawiłem. Staram się zachować jak najwięcej do przemyśleń/nia każdą linijkę
Marek_Dziekan Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 W porządku. To twój wiersz. Ja sądziłem,iż sentencja nawiązuje konkretnie do gorzkiej chwili i dlatego pomyślałem,że to błąd kalwiaturowy wynikający z niestarannego wciśnięcia kawisza alt. Często mi się taki błąd niestaranności przydarza.
Grzegorz_niewiem Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 ciekawe czy ktoś się skusi na obszerniejszą opinie po przemyśleniu?
Roklin Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Dobry wiersz, Grzegorzu, spodobał się i zaciekawił mnie... Myślę, że można go interpretować na przynajmniej kilka sposobów - jako tekst o przegranej miłości, kiedy ból i gorycz sprawiają, że trudno zasnąć, peel wyrzuca sobie zaprzepaszczoną okazję i kleci truizmy; albo też porażkę życiową, po której trudno się podnieść; cóż mu pozostało ponad banał; albo też - srebrniki nasuwają na myśl zdradę; może ktoś zdradził, bo spodziewał się korzyści, tymczasem okazało się, że jego też zdradzono i teraz, opuszczony przez wszystkich, myśli o niemożliwym już powrocie.... Bardzo dobry wiersz, zostawiłeś szerokie pole do popisu dla czytelnika i to Ci się chwali, Grzegorzu; pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 takie, nieco rozbudowane, haiku :) pozdrawiam serdecznie i do poczytania :)
Grzegorz_niewiem Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 bardzo ciekawie go skomentowałeś mi nawet przez głowę nie przeszła myśl że można o nim tak pomyśleć dziękuję pozdrawiam :)
Grzegorz_niewiem Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 nie piszę haiku :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 może piszesz, tylko o tym nie wiesz :))) pozdrawiam :)
Grzegorz_niewiem Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 może? hmm nie nie moje inne prace nie przypominają haiku :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 owiane chłodem sny o srebrnikach każda chwila osładzana przez barany chowana przed zegarkiem Tyle sobie wybrałam, pozdrawiam :)
Roklin Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie też czasem zaskakują opinie na temat moich tekstów. Pozdrawiam :)
Grzegorz_niewiem Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 nie lubię jak ktoś sobie wybiera z wierszu co chce... moim zdaniem niszczy to go ponieważ całość można różnie interpretować a jak ty wybierasz jedną formę to skupiamy się na jednym
bazyl_prost Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 w panice spoglądam na zegarek on daje mi oddech panika i miejsce na wolę rzeczywistosc skrzeczy nie dajmy się sterroryzować złym fluidom
Rekomendowane odpowiedzi