Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 po dokładnym wyrównaniu tła w nieforemne sterty układa twarze poza porządek mieszanych farb z palety przenosi każde spojrzenie w którym przez okno uciekają latające ryby
LadyC Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 przyznam, że nie zrozumiałam z tego nic może i moja wina pzdr
andrzej_barycz Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 Tytuł zbyt dobrodusznie kawoławowy, kłóci się z łechtającą wyobraźnię onirycznością tekstu. Niezłe.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 Troszkę przeszkadza mi "każde" ,ponieważ jest zbyt mało "informacji", by rozgryźć czy "każde" jest koniecznie ,a poza tym czy "każde" da się przenieść? Ostatni wers szczególnie podziałał na moją wyobraźnię. pozdr
maria_bard Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 Pierwsze dwa wersy ułożyły mi widzenie wiersza. Trochę kubizmu, trochę pedanterii, aby podyskutować z Picassem. Poza tym, przyszedł mi na myśl całun turyński...? Czy to te latające ryby, czy spojrzenie z palety...? Nie wiem. Zawsze mi zadasz jakąś zagadkę!!! Ale - lubię! Szczególnie te szyfry bliskie plastyce. No co, nic nie mówię przecież! :-) E.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tak bywa, może nic w tym nie ma. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tekst ewoluował, tytuł pozostał. Pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tym przypadku "każde" daje się prznieść, i samo przenosi na ostatni wers. Pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym razem zostawmy całun w spokoju :), to tylko sen, który na szczęście trafł do malarza. Ale ryby są bardzo ważne. Pozdrawiam Emario Krzysiek
Michał Ostrowski Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Achtung achtung! Mała płaczliwa dziewczynka w swojej piaskownicy! Nie odzywać się. Nie ruszać. Nie zabierać grabek. Nie pyskować. Grozi banem, zamknięciem tematu i wyzwiskami na pw.
Rekomendowane odpowiedzi