NowyVega_NowyVega Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 mucha jest natrętna - białe są klawisze siedzę sobie cicho i wierszyki piszę tobie niczym flisak chmury w niebie spławię skry kaczeńców żółtych rozpalę przy stawie a nocą na biodra - księżycem podpłynę sny upojne ześlę słodkie jak maliny ukradnę dla ciebie deszcz ciepłych tropików by w życiu nie zbrakło tęczowych promyków motyle z łąk wyłapię - wepnę w twoje włosy będziesz boso biegać pośród wonnej rosy mucha jest natrętna - białe są klawisze siedzę sobie cicho życie prozą pisze tak zmyślam rymuję wierszyk na dzień kobiet a lepsza połowa w kuchni pichci obiad robotę byś znalazł a nie już od rana walisz w te klawisze jak dzięcioł opętany kasy z tego nie ma tylko prąd marnujesz a przy tej okazji oczy sobie psujesz ale to ukrócę mam już pewne plany ty wieszczu z odami do zżółkłych firanek byś pomógł mi w domu co ty myślisz sobie bo jak nie to szlaban na komputer zrobię śmieci trzeba wynieść w kuble się nie mieszczą i ucisz swoje dzieci bo jak małpy wrzeszczą posprzątaj po kocie znów do butów naszczał to przecież twój pupil ty go zawsze głaskasz i wytrzep dywany bo lęgną roztocza a gdy już to zrobisz do sklepu wyskoczysz bo każda kobieta prócz że uwielbiana chce w domu mieć faceta nie dupę barana skrzydła muz rymnęły jak rury o beton ciężki los poety - w życiu być poetą tak wiele pięknych wierszy dobija życia proza dosiąść chcesz pegaza - on meczy jak koza z cyklu -straszki głupawki i czkawki-
NowyVega_NowyVega Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 wierszyk dodany aby nieco rozładować ciemne chmury nabzdyczone nad ,,zieleniakiem,, Pozdrawiam :)
Zdzisław Antolski Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Wierszyk fajny i dowcipny, choć w budowie trochę szkolny. W tym dziale ci to ujdzie, tu nabzdyczenie nie jest tak silne.
NowyVega_NowyVega Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zdzisławie jestem świadom że to wierszyk a nie wiersz dlatego umieściłem w tym dziale a budowa i rymy - zamierzone Pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Vego Nowy , nowy wierszyk był gotowy , gdy Twe panie w kuchni zachodziły w głowy a Ty zabiegany wierszem rozpisany zjadłeś klawiaturę z sernika i bitej śmietany Fraszką zapachniało , ale trzeba by skrótu , ale po co i tak mnie rozbawił i tak ma być ! Pozdrawiam! Przedświąteczne 2013 roku ! Hania
Baba_Izba Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Przeczytałam, udało Ci się co zamierzałeś: z uśmiechem - baba
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 a ja z doświadczenia wiem, że takich wierszyków w pięć minut się nie pisze :), stąd i szacunek wielki :). szlaban na komputer, jeszcze nic takiego gorzej gdy Ci zrobi go na coś innego :)))
Rekomendowane odpowiedzi