Lilka_Laszczyk Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Dotyk przejechałeś po sukience ręką nieuważny cmok gdzieś w okolicach ust kołacze się coś pod dłonią zamkniętą niepotrzebne nikomu wplątane w tło Oddalenia
Oxyvia Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Świetna miniatura o dwojgu ludziach, którzy niby są bliscy sobie (bo dotyk, bo pocałunek), ale tak naprawdę ich uczucia są płytkie i sztuczne, nie czują się bliskimi sobie osobami i może nawet nie pragną tego. Smutne to, ale niestety chyba większość par właśnie w ten sposb przeżywa i rozumie "miłość".
szarobury Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Kończące "oddalenia" ma dla mnie atrybut przegadania, dopowiedzenia. Czytam bez. :) A poza tym podobasie. Pozdrawiam :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Oksywio Intencja autorki była troche inna. Dotyk, który zamyka się w powierzchownym geście nie mającym nic wspolnego z namietnością, która kiedyś tam między tymi ludźmi była, może powodować tylko...poczucie utraty? Pozdrawiam serdecznie
Lilka_Laszczyk Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może masz rację, że to dopowiedzenie końcowe jest niepotrzebne. Przemyślę sprawę ( bo to moja pierwsza miniatura) Dziękuje bardzo Szarobury za komentarz i oczywiście pozdrawiam serdecznie Lilka
lena2_ Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 niestety, tak bywa:) dla mnie to oddalenie też niepotrzebne:):) pozdrawiam serdecznie
Lilka_Laszczyk Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Leno, Zmieniłam to oddalenie, ale później znów wróciłam do wersji pierwotnej. Zastanowie sie jeszcze... Dzieki za komentarz i pozdrawiam ciepło Lilka
bazyl_prost Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 czasami życie nie sprzyja związkom, zostaje tylko płocha nić sympatii, poza tym więzy rodzinne, wkraczają jak topór
Lilka_Laszczyk Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 To fakt. Związki przechodzą metamorfozy niekoniecznie korzystne. Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że przeważnie niekorzystne. U wiekszości. Ładne sformułowanie....płocha nić sympatii... Dziekuje bardzo za komentarz Pozdrawiam Lilka
aluna Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Lilko . w kilku słowach a tyle miłości , i tak ma być , pięknie i wymownie ! Zabieram , przecież można wiersz zadedykować np, matce ,,,,ja tak właśnie robię dotykam jej spracowanych rąk, cmokam w policzek a ONA rośnie , błyszczą jej oczy , pojawia się łza....! Serdeczności ! Hania
marek_miros Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Wielką sztuką jest gdy treść jest większa niż parę napisanych słów. Tobie się to udało. Dla mnie bardzo piękny
NOWA Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Zaczynało się tak erotycznie, a tu zaskakujące oddalenie, szkoda. Mało słów, a dużo treści, to jest sztuka. Pozdrawiam:)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Haniu, Matce....niekoniecznie. To dotyk zdecydowanie nie matczyny.... Ale to Twoja interpretacja. Dziekuję bardzo za wizytę pod moim mini wierszykiem. Pozdrawiam Lilka
Lilka_Laszczyk Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marku. To najładniejszy komentarz jaki autor może sobie wymarzyć! Pozdrawiam Lilka
Lilka_Laszczyk Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ulu, Erotyczny początek nie zawsze wieszczy koniec w podobnym tonie.... Jak widać. Szkoda, faktycznie, ale tak bywa... Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie Lilka
Oxyvia Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Oksywio Intencja autorki była troche inna. Dotyk, który zamyka się w powierzchownym geście nie mającym nic wspolnego z namietnością, która kiedyś tam między tymi ludźmi była, może powodować tylko...poczucie utraty? Pozdrawiam serdecznie W sumie na jedno wychodzi - niewiele się różni moja interpretacja od myśli Autorki. W każdym razie - dotyk bez namiętności; smutne.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Masz racje Oksywio, Intencje zgodne więc z tytułem! Dzieki za ponowna wizytę Pozdrawiam popołudniowo Lila
Nata_Kruk Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 Lila, .. "przejechałeś po sukience ręką", to coś więcej niż tylko dotyk... "cmok", szczerze, wolałabym pocałunek, po prostu. Czasownik "kołacze", dla mnie, bez "się"... to.. "coś pod dłonią" jest za bardzo "bezobrazowe", jak dla mnie. Oddalenia i Dotyk, dlaczego z wielkiej litery.? To chyba pierwsza taka krótka forma u Ciebie, ale warto próbować... Pozdrawiam serdecznie.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 Nato, Masz rację, to moja pierwsza próba miniaturki. Ot taki sobie eksperymencik. Ze względu na krótkość formy, starałam się ,żeby każde słowo było bardzo przemyslane i mające swoje znaczenie. Juz tłumaczyłam poprzedniemu komentatorowi, ze nie jest to erotyk tylko zaprzeczenie erotyku pomimo "dotyku". Cmok jest bezosobowy, a pocałunek bliski. To co kołacze to oczywiście serce i odczucie przykrości ze względu na tę właśnie bezosobowość i dotyku i pocałunku. Duża litera do podkreślenia dwubiegunowości zwalczających się słów. Próba chyba nieudana, skoro tyle osób nie wychwyciło sensu tego mini wierszyka.... Ale przynajmniej spróbowałam. Bardzo Ci dziękuje Nato za komentarz i miłego wieczoru! Lilka
Rekomendowane odpowiedzi