Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2012 jestem biało czerwony bez żadnego patosu całkiem biały na zewnątrz a czerwienię się w środku zamykany w fabryce ciągle tęsknię do słońca i bieleję po wierzchu choć czerwone mam wnętrze czas mój tutaj i teraz miłość wiarę nadzieję chciał mi znowu odebrać lecz się ciągle czerwienię i wciąż bielszy się staję cudem żyjąc od środka nie pomogą tu spraje tych kolorów nie oddam. 1
Gość Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na dobrą sprawę treść jest zamknięta (jest początek, jest koniec) więc zamiast przydługiego tytułu po prostu: "rozmowa z graficiarzem". Trafna obserwacja. Biało - blado - nijako. Bo tak jest nijako na zewnątrz.
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 dzięki za czytanie i uwagi :) pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 O, jaki patriotyczny, okazjonalny nawet powiem. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 no, nawet miał być :). na okoliczność :) dzięki serdeczne :) pozdrawiam :)
Emanuel_Wójcik Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 ja też..pozdrawiam 11
maria_bard Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Dobre!:-) W sensie kabaretowym - znajdź do tego tekstu układacza melodii i wykonawcę - będzie świetny kawałek. Na sucho mniej się broni, ale z podkładem - będzie superowo! :-))) Pozdrawiam. Elka.
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Emanuelu, Elu, dziękuję za czytanie i cieszę się, że coś tam dla siebie znaleźliście :) pozdrawiam serdecznie i do poczytania :)
aluna Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Patriotycznie ok ! Ale tam doszukałam się drugiego denka (oczywiście moje subiektywne) , w tej tęsknocie za słońcem? Pozdrowionka! Hania
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 poszukiwania zawsze wskazane :) dziękuję Ci Haniu i pozdrawiam do poczytania :)
Sebek..._ Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 pierwsze wrażenie miałem nieprzyjemne gdy skojarzenie przyszło z flagą i państwem by być jasnym, polska kojarzy mi się fajnie pod względem multi-personalnym lecz żle gdy dodajemy do tego rzeczywistość w jakiej ci niejednokrotnie wspaniali ludzie muszą się obracać, czy raczej- dusić smucę się że nie stać mnie by żyć tam prawdziwiej i pełniej bo to jest moje naturalne środowisko a tu wcale nie żyje mi się lepiej, lecz łatwiej materialnie trudniej- mentalnie z wiersza wydobywam fajne refleksje oddaje to co ma najlepsze gdy spojrzeć uważniej pozdrawiam
Jan_Wodnik Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Podoba mi się twój wiersz. Nie jest to z całą pewnością nic kabaretowego.Dobrze napisany. Pozdrawiam.
NOWA Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Wiesz co Sylwestrze od wczoraj nie wiem jak go ugryźć, mam dwie wersje, ale nie wiem czy dobre? Pozdrawiam:)
Oxyvia Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Dobry wiersz. Oryginalnie wyrażony patriotyzm.
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w znacznej mierze, niestety, muszę się z Tobą zgodzić. jak większość z nas, którzy tu jeszcze zostali, doskonale odczuwam to na własnej skórze. bardzo się cieszę, że, pomimo pierwszego wrażenia, doszukałeś się czegoś wartościowego w tym wierszu :). dziękuję za czytanie i pozdrawiam serdecznie :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Janie :) Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie przejmuj się NOWA :). ilu czytelników, tyle interpretacji :), a jeśli niektórzy mają po kilka wersji, to i więcej ;), to normalne. serdeczności :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i wystarczy :) dziękuję i pozdrawiam :)
szarobury Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie bardzo kumam o co chodzi, ale dzięki za czytanie szarobury :) pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi