Janusz_Ork Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 stół lampa i cisza odłożył pióro oparty na łokciu pochylony człowiek zostawił ciało i błąkał się w wierszach szukał powrotnej drogi nie wiedział jak długo był nieobecny w ciemnościach wersów czas płynie inaczej spojrzał na zegarek pod szkłem siedziały dwa świetliki i nie pokazywały czasu
Zbyszek_Dwa Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2012 Wymownie oddana atmosfera zagubienia różnorakie dopadają czasem Wyjątkowo trafia do mnie pierwszastół lampa i cisza odłożył pióro oparty na łokciu pochylony człowiek zostawił ciało i błąkał się w wierszach szukał powrotnej drogi Pozdrawiam Janusz :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Januszu !!! Trzy ostatnie wersy są zupełnie do de !!! Nie psuj nimi tego wiersza !!! !!! !!! Płynie zamieniłbym chyba na płynął - żeby z całością współgrał ... Pozdrawiam , C :-)
Judyt Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 bardzo dobry wiersz i tyle.. też się zgubiłam J.
Janusz_Ork Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Zbyszku, dziękuję za czytanie no i cieszy, że znalazłeś fragment dla siebie. Pozdrawiam. J.
Janusz_Ork Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Stanisławie, oczywiście każdy może sobie zmieniać i czytać jak mu się podoba. Samo zajęcie się wierszem już cieszy autora. Dziękuję za wizytę i czytanie. Pozdrawiam. J.
Janusz_Ork Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Czarku i Ty masz prawo czytać jak Ci się podoba. Interesowałoby mnie, co wyczytujesz z wiersza, po wycięciu ostatnich trzech wersów. Bo zgodzisz się ze mną, że w tym przypadku nie jest to już ten sam wiersz. Dzięki za czas, czytanie i zajęcie się wierszem. Pozdrawiam. J.
Janusz_Ork Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Judyt, dziękuję za czytanie i słowa pod wierszem. Cieszy, że trafiłem do jednego czytelnika. Pozdrawiam serdecznie. J.
Judyt Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może znajdzie wielu po śmierci J.(:odwzajemniam dobroć
Janusz_Ork Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Hallo Judyt, może znajdzie, ale wtedy nie będę mógł już reagować. J.
Judyt Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po ludzku już nie- owszem, ale to co pozostawione zostanie, jak van gogh został doceniony dopiero po śmierci i kawał życia spisanego w listach zostawił ludziom teraz żyjącym(taki przykład z brzegu),J.
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 A ja biorę jak leci! Z Twoją pomocą wlazłam do wiersza jak w środek snu. Przypomniałam sobie co czuję jak piszę. Kiedy zabuduję się się słowem nie mogę znaleźć wyjścia. Od jakiegoś czasu pojęłam, że niedobrze wychodzić wejściem, znaczy tytułem. Trochę to za proste, za banalne. No i wyjście trzeba zamknąć, zabić puentą jak gwoździem. Czasem to trwa bardzo długo. Spodobały mi się Twoje dwa świetliki, przy pomocy których nie możesz odczytać godziny, nigdy nie wiadomo ile czasu zajmie dokończenie. Nie myślałeś o tym żeby zamieszkać w nim na stałe? Ale mi się podobało! Pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Wiersze i myśli są ponadczasowe, poza przestrzenne. Lubię się tak zgubić w czasie i przestrzeni, żeby dotknąć czystej poezji. :)
Janusz_Ork Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 Alicjo, bardzo mnie cieszy, że bierzesz wiersz w całości. Dziękuję za podzielenie się osobistymi i bardzo ciekawymi refleksjami. Pozdrawiam serdecznie. J.
Janusz_Ork Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 Otóż to Oxyvio, zgubić się i dotknąć prawdziwej poezji. Ostatnio zdarzyło mi się to nie przy pisaniu, ale przy czytaniu Transtromera. Dzięki, że zajrzałaś do mnie. Pozdrawiam serdecznie. J.
Oxyvia Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 Bo czytanie to jest trans, niewiele mniejszy niż trans tworzenia - to trans współtworzenia z autorem dzieła. Serdeczności. :)
Rekomendowane odpowiedzi