Oxyvia Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twój wiersz i ten obraz są dopełnieniami dla siebie. Pewnie, że bardzo Ci się udał! I zazdroszczę Ci, że widziałaś ten obraz w oryginale. Bardzo mi się on podoba. Niby realistyczny - niby! - a tyle ma w sobie wyrazu, tyle uczucia! Podobnie jak Twój wiersz, który "udaje" tylko beznamiętny opis. Ściskam. :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Tak, budzi refleksje ten wiersz, Liliano zatrzymuje i wywołuje obrazki z życia osób przyklejonych do nie wielkiej przestrzeni z oknem, do którego są przywiązani z własnej woli a często jednak nie z własnej... oni są złaknieni choćby okruszków życia... Pozdrawiam :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 Cieszę się że mój wiersz wywołał podobne skojarzenia i przypomnienia. Dziękuje bardzo za komentarz Pozdrawiam Zbigniewie Lila
Anna_Myszkin Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 Inwersje mnie nie straszą, jeno powtórzenia: "pełen", "pełnych". Trafiony obraz, a rymy w pierwszej najlepsze. Pozdrawiam :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Dzieki Aniu za komentarz. Jesli rym nawet w jednej zwrotce się spodobał to miło mi to słyszeć Pozdrawiam Lilka
Klopotka566 cień Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Cóż ja mogę powiedzieć, ani nie znam się na wierszach,ani nie pisze ładnie, ale ten wiersz mi się cholernie podoba, przepraszam wiem że mój komentarz jest zbędny,ale wiersz jest piękny to chyba tyle. Pozdrawiam i przepraszam, za ten niechciany komentarz. Kłopotka...
Lilka_Laszczyk Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Kłopotko, Twój komentarz jest strasznie, ale to strasznie miły. Dla autora stwierdzenie, że jego wiersz jest po prostu piekny to najwieksza pochwała. I prosze tu nie pisac o zbędności czy niepotrzebności, bo to oczywista nieprawda. Hołk! Bardzo Ci dziękuję i zapraszam stale i zachęcająco! Pozdrowienia popołudniowe od Lilki
Andrzej Zbigniew Kubiak Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Udaje się Tobie, Lilko dość zgrabnie uchwycić obraz wyjałowionego wnętrza, które dotknięci tą jałowością ludzie starają się zapełnić życiem innych. Pozdrawiam :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli się to udało, a czytający uchwycił wyjałowienie to jest mi bardzo przyjemnie. Dziekuję za komentarz i serdecznie pozdrawiam Zbyszku! Lilka
Nata_Kruk Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Lila, te światy przez okno istnieją naprawdę i niekoniecznie te plotkarskie, ale takie, o których opowiada Twój wiersz. Czuję bardzo wyraźnie każdą zwrotkę i nie ma sensu bazgrać po próżnicy, więc dodam, że treść bardzo mi się podoba. Zakończenie wymowne. Pozdrawiam... :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Nato, Poniewaz za chwilkę "zniknę" za zakretem, chcialam ci tylko podziekowac za wizytę pod moim wierszem. No i za komentarz. Miło, że wiersz ci sie podoba. Pozdrawiam Lilka
Rekomendowane odpowiedzi