kot blue Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 w zaułkach jeszcze śpiewa wiatr światłem z latarni deszczem spływa na mokry asfalt świat lustrzany pomiędzy żółte ślepia aut dżdżownic tramwajów srebrny śluz podwójną wstęgą gdzieś prowadzi zanurza się w klaksonów głusz i noc się budzi w czerni gładzi
Anna_Para Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 A dlaczego Autor nie zamieścił wiersza w konkursie? Warto spróbować. Pozdrawiam, Para:) http://www.poezja.org/wiersz,70,138658.html
Bajadera Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 pomysł na wiersz oklepany (jak anioł oczy, motyle itp.), co nie znaczy zabroniony, ale trzeba wykazać się nie lada inwencją, aby coś zaskoczyło, było nowatorskie, spodobało się. nie znaczy to, że trzeba udziwniać, szukać cudów na kiju, najprostsze rozwiązania (zresztą w każdej dziedzinie) są najlepsze. tutaj całość udziwniona na maxa. roi się od bezsensownych inwersji, dziwny oksymoron, nadmiar metafor, aż mdło. inne Twoje wiersze lepiej mi przypadły.. dla jasności nie jestem przeciwniczką różnych środków stylistycznych, nie trzymam się reguł- ale tu po prostu przesadzone i brak sensu w tych udziwnieniach. zatem na nie. pozdr. ps.na marginesie (nie do autorki/autora wiersza)- pozwolę sobie na absolutnie retoryczne pytanie : na konkurs ten wiersz? pomijając wszystko inne to inwersje już nie są FUJ???
kot blue Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za sugestię dziękuję, ale wątpię w swój talent; poza tym proszę pani chodzę swoimi drogami :))
kot blue Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż mogę poradzić: lubię inwersje... Czy są bezsensowne? Myślę, że trzeba szukać sensu. A może warto tak przeczytać: w zaułkach cisza tylko wiatr koi duszę w centrach miast pogoń i polowanie w deszczu odbija się świat alternatywny nierealny rozjeżdżany rozedrgany światłami wzrok biegnie nitkami lśniących torów klaksony zagłuszają myśli ale noc przygarnie nas w swą czerń pozdr :))
kot blue Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się z odbioru :))
Lilka_Laszczyk Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Prawdziwe listopadowe miasto. Sugestywnie oddane. Podoba mi się. Była taka stara piosenka kojarząca się ...klaksony aut zbudziły noc za wcześnie, klaksony aut wciąż koncertują w miescie... Pozdrawiam Lilka
Roklin Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Sugestywny obraz, brakuje mi w nim jednak zakończenia. Wiersz adekwatny do odczuć, które wywołuje pogoda za oknem. Pozdrawiam :)
kot blue Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja nie mogę zapomnieć pierwszych kadrów filmu FX... i piosenkę też pamiętam, tylko nie wiem, kto to śpiewał ; Pozdrawiam :)
kot blue Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może masz rację? muszę popracować nad zakończeniem chyba? Pozdrawiam :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja nie mogę zapomnieć pierwszych kadrów filmu FX... i piosenkę też pamiętam, tylko nie wiem, kto to śpiewał ; Pozdrawiam :) Piosenkę śpiewał Mieczysław Wojnicki. A potem śpiewali ją wszyscy, między innymi moja mama. Film FX tez pamiętam. Kino "Kosmos", efekty specjalne, jak na koniec lat 80-tych niesamowicie zaskakujące, ale samego początku filmu nie pamiętam. A'propos miasta... Polecam stronę! Pozdrawiam wieczornie http://www.goldenline.pl/forum/474228/miasto/s/8
Rekomendowane odpowiedzi