Mroczna Opublikowano 15 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Wśród skalistych gór ukryłaś się piękna świata Diabelski diamencie wciąż kusisz bezbronnych żeglarzy Czemu piękno twoje tak przeklęte jest? Oczy są bramą zaświatów. Otwierającą się otchłanią dla ofiar poległych. Spotkanie z Tobą jest chwilą rozkosznej grozy. Wśród sklalistych gór ukryłeś się cukierkowy głosie Brzmienie tak słodkie śpiewa okrutne pieśni Czemu głos twój jak dzwon bijący oznajmia śmierć.
Michał Kowalski Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 błąd w pierwszym wersie drugiej strofy ogólnie uważam, że to infantylny tekst pozdrawiam kowalski
Janusz Lechicki Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Niestety. Piętro niżej.
pan_ktotam Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 koajrzy mi się z jakąś piosenką..... ale nie pamiętam co to było.... jak sobie przypomnę to wpadnę... oczywiście nie podejrzewam Pani o 'plagiatowanie' - tak tylko łączę skojarzenia w pary... /pan ktotam
Mroczna Opublikowano 17 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Bo jakiś polski zespół śpiewał piosenkę o Lorelei. A jest to postać z legendy o Lorelei nimfie z nad Renu. Zresztą bardzo ciekawa legenda,zachęcam do poczytania jej:)Pozdrawiam
pan_ktotam Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 a może w skrócie mi Pani opowie, hmm? - bo ostatnio mam dużo czytania na głowie ;)
Rekomendowane odpowiedzi