Anula Szczeblowska Opublikowano 15 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Gdy ją brał rósł w niej drzewem wplątywał w gałęzie aż pojmie szorstkość pnia zapomni się w szeleście Gdy ulegał rósł w niej trzciną w jej wietrze pochylał i drżał a ona się śmiała kalecząc nim ręce A gdy uciekała ku chłodnym dolinom wyrósł kaczeńcem ponad horyzont jej smutku wierząc że pomyli go ze słońcem i gdy zmarznie wróci pomalutku
Lobo Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 ...Bardzo dobrze...;-))...Ma tę magię, wymaganą od wiersza...;-)...Może w trzeciej zmieniłabyś na "uciekała"..??...Da to sugestię, że nie raz, takie niedookreślenie...;-)
Anula Szczeblowska Opublikowano 15 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Fakt, uciekała też mi się bardziej "widzi". Thx
Iris_IK Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 A jak już "uciekała" to on może by " wyrastał" :) Sugeruję oczywiście z uśmiechem. Brzmi, jak erotyk. I jest bardzo plastyczny. Dzięki I.
teraa Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 "pomalutku" - oto świadectwo tego wiersza... moze sie czepiam ale dość dziwne są teraz te wiersze w Z poziom wiersza niezawysoki - typowy raczej dla P i myśle że tam wyglądałby ładniej Tera
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 czy w wierszu chodzi o harcerza i stokrotkę? MN
Anula Szczeblowska Opublikowano 16 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 No cóż, może byłoby bardziej Z niż P, gdybym napisała - gdy ją rżnął... tyle, że do mnie taka estetyka nie przemawia :) Kto pojął, ten pojął.
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba nic by z tego nie było Anulo - rżnąć to można drewno - a porównanie kobiety do drewna? - ejjj MN
Emilia Zone Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 ma coś w sobie :) podniosła mi się nawet brew nad prawym okiem a to dobra oznaka :))) heh.. ciekawa metafora ładnie uchwycona i naprawdę świetnie namalowany obrazek.. ja tam nie uważam że powinien być w P.. tutaj może być jak najbardziej :) miło mi się zrobiło w trakcie czytania :) to chyba dobry znak :)) pozdrawiam Emilka
Rekomendowane odpowiedzi